Het bizarre trainingsschema van Floyd Mayweather

luc 13 mei 2015 Entertainment

Als je dacht dat Jake Gyllenhaal’s trainigsschema al bruut was, check dan effe die van Floyd ‘Money’ Mayweather. Je weet wel, die ongeslagen bokser in 48 professionele wedstrijden. Diegene die veel kritiek kreeg voor zijn performance tegen Manny Pacquiao een paar weken terug. Maar hoe je ’t ook wend of keert, als je in 48 wedstrijden nog nooit verslagen bent, dan moet je wel een ziek trainingsschema hebben om op je top te blijven. Wij zochten het voor je uit. Bizar!

Toeschouwers
Als je zo’n status als Floyd hebt, reken er dan maar op dat je zelfs tijdens trainingen in de spotlight staat. Het schijnt dat het niks nieuws is waneer er 50 man komen kijken naar een training.  

"A thousand people want you to say ‘hi’ or take pictures, but I don’t come to the gym to take pictures; I come to the gym to bust my ass and work hard to be the best that I can be.”

Training
Hoe ziet een training er voor de één-na-rijkste sportman ter wereld (op Michael Jordan na) eruit dan? Schaduw boksen Dit lijkt misschien niet zwaar, maar is één van de belangrijkste dingen die een boxer kan doen ter voorbereiding op een gevecht. Naast dat het een goede warming up is, is het ook een mentale voorbereiding. Boksers visualiseren zo hoe het gevecht in de ring zal plaatsvinden.

Sparren
Sparren is een essentieel onderdeel voor een goede voorbereiding voor een gevecht. Floyd vecht na zijn warming-up vaak zeven tot tien sparrondes. Elke ronde stapt er weer een nieuwe jongen de ring in, terwijl Floyd blijft staan.

Zaktraining
Ook zaktraining behoort tot het schema van Floyd. Elke dag slaat hij hier weergaloze combo’s tegenaan. Deze zaktraining neemt vaak een half uur tot een uur in beslag.

Krachttraining
Voor boksers komt dit voornamelijk neer op een sterke core, dus je buikspieren. Deze moeten sterk zijn om alle klappen op te kunnen vangen. Ook zorgt een stevige core ervoor dat je meer kracht in je stoten kunt leggen. Zo doet Floyd ‘t:

1 min. push-ups met beide handen op medicijnbal
1 min. push-up met linkerhand op medicijnbal
1 min. push-ups met rechterhand op medicijnbal
1 min. bicep curls met medicijnbal
1 min. tricep dips op een bankje
1 min. crunches verzwaard met medicijnbal
1 min. roterende sit-ups
1 min. roterende sit-ups met medicijnbal
1 min. feet 6 inches
1 min. decline sit-ups
1 min. squats met medicijnbal
1 min. squat thrusts met één been om en om
1 min. squat thrusts met twee benen
1 min. burpees
1 min. squat jumps

Na elke oefening van een minuut, moet Floyd een minuut touwspringen. Deze hele training wordt zonder pauzes afgewerkt, waardoor hij een half uur bezig is. Niet slecht voor iemand van 38!

Pad-training
Pad-training komt het dichtst in de buurt van sparren, maar dan zonder geraakt te worden. Je ontwikkelt snelheid, timing en hoe je klappen ontwijkt.

Bodysuit training
Bij deze vorm van training, heeft de trainer een soort stootkussen over zijn lichaam aan. Deze manier van trainen legt de nadruk op bodyshots. Nee, niet van die shotjes die je uit de navel van een lekkere chick op Ibiza drinkt, maar keiharde lichaamsstoten die je tegenstander laten kermen van de pijn.

Speedbag
Hand-oog coördinatie en ritme zijn de voordelen van deze training. Als je beweegt terwijl je slaat leer je ook om te slaan wanneer je uit balans bent. Ook je uithoudingsvermogen en ademhaling worden getest.
 

Nektraining
Aangezien je wel wat klappen te verduren krijgt – zelfs Floyd – draagt een sterke nek bij aan het kunnen incasseren ervan.

Circuittraining
Omdat Floyd er alles aan doet om de competitie voor te blijven, doet hij ’s avonds ook nog een circuittraining bestaande uit sit-ups, dips, pull-ups, touwspringen en zaktraining op hoog tempo. Om de dag af te sluiten besluit Floyd nog twaalf kilometer hard te lopen voordat hij zijn rust pakt. Baas!

Voeding
Oké, als je zo’n trainingschema als Floyd hebt, dan moet je ook wel aardig wat calorietjes naar binnen werken. Hij begint de ochtend met een eiwitomelet met groenten. Deze eiwitten zullen de spieren van genoeg voedingsstoffen voorzien nadat ze een nacht lang niks hebben gekregen. Vervolgens heeft ‘Money’ veel koolhydraten nodig om hem van energie te voorzien voor de lange trainingen. Spaghetti en aardappelen zijn Floyd’s voornamelijke keuzes. Vaak combineert hij het met eiwitrijke bronnen als kip, kalkoen, garnalen, tilapia en zalm. Manny Pacquiao zei laatst al dat hij soms 7000 calorien per dag verorbert. Ook Mayweather is hier niet vies van. Om zoveel calorieën weg te werken, drinkt hij (spierbouwende) shakes. Maar hé, elke atleet eet wel eens een hotdogje toch?!

Reageer op artikel:
Het bizarre trainingsschema van Floyd Mayweather
Sluiten