Heineken Experience serveert vrijdag nieuw ‘grachtenwaterbiertje’ tijdens VrijMiBo

Redactie 29 mrt 2017 Entertainment

De Heineken Experience organiseert aankomende vrijdag een borrel op haar vette locatie aan de Stadhouderskade in Amsterdam. De entree is gratis voor degenen die zich op Facebook van tevoren aanmelden voor het evenement.

Nu is de locatie an sich al mooi genoeg om hiervoor een klein stukje te reizen, maar er zijn meer zaken die deze vrijdagmiddagborrel bijzonder gaan maken. Er wordt vrijdag namelijk een nieuw biertje gepresenteerd. Niet het o zo geliefde flesje Heineken wordt geschonken, maar versgebrouwen bier. Met grachtenwater. Je leest het goed: met grachtenwater.

Nu klinkt dat ontzettend goor, want hoe vaak zal er niet in de Amsterdamse grachten zijn gepist? Maar Heineken heeft natuurlijk al jarenlang ervaring met het zuiveren van water. Daarnaast zetten ze zich in voor een groenere stad en helpen ze de gemeente een handje met het schoonmaken van de grachten.

Zo ontstond ook het idee om van het grachtenwater bier te brouwen. Samen met Heinekens brouwmeester Willem van Waesberghe hebben de heren van de Heineken Experience het nieuwe bier gebrouwen in de ketels van de Experience. Een unicum, want voor het eerst in 28 jaar komt hier weer bier uit de ketel.

De brouwer, Meester van Waesberghe himself, zal geïnteresseerden ontvangen en hen het bier te laten proeven.

FHM-Heineken-Experience

 

Reageer op artikel:
Heineken Experience serveert vrijdag nieuw ‘grachtenwaterbiertje’ tijdens VrijMiBo
Sluiten