Gast eet werelds heetste peper en belandt in het ziekenhuis

Redactie 11 apr 2018 Entertainment

Wij houden van die video’s waarin mensen het gaan opnemen tegen de krachten van de heetste peper. Sommigen doen het voor de views en anderen zijn gewoon heel nieuwsgierig naar de ‘smaak’. Deze gast deed mee aan peperwedstrijd. Pitte strijd, niet?

De Carolina Reaper Chili wordt gezien als de heetste peper op deze aardkloot. Guiness World Records heeft dit zelfs bevestigd en dat betekent ook echt wat. Daarom vinden we deze 34-jarige New Yorker een echte waaghals, al zouden we het graag tegengehouden hebben.

Thunderclap headache

Blijkbaar bestaat het, wedstrijden waarbij je zo pittig mogelijke pepers naar binnen moffelt. Wij hebben het ook niet verzonnen, maar het levert altijd leuke plaatjes op. Om dan maar de pittigste peper ooit te proeven is niet heel slim, want deze gast belandde in het ziekenhuis. Hij kreeg last van een thunderclap headache. Dat is een bepaalde hoofdpijn die inslaat als een donderslag en behoort tot de pijnlijkste van allemaal. Nadat hij de peper at, kreeg hij het meteen moeilijk. Geen wonder.

Jalapeno peper

Om even de pittigheid uit te leggen hebben we een mooi voorbeeldje voor je. Neem nou één Jalapeno peper. Die zijn vrij pittig en één duivelse tongenprikker heeft een scovillewaarde (pittigheidsgraad) van 2.500-8.000. Een Carolina Reaper heeft een maximale waarde van 2.200.000 scoville. Holy Jezus Christ, dat is ter plekke sterven als je die oppeuzelt.

Pepper GIF - Find & Share on GIPHY

Vlekjes hersenen

De man is meteen naar het ziekenhuis gegaan en heeft niets ernstigs overgehouden aan zijn vurig verlangen naar de Carolina Reaper. Wel waren er wat vlekjes te zien op zijn hersenen, maar die kwamen van zijn extreme hoofdpijn. Niet veel later waren die puntjes weer verdwenen, net als zijn hunker naar de Carlolina Reaper, de heetste peper.

Reageer op artikel:
Gast eet werelds heetste peper en belandt in het ziekenhuis
Sluiten