Gruwel en doodsangsten in nieuwe horrorfilm Winchester

Redactie 25 okt 2017 Entertainment

Flikkert er bij jou ook wel eens een lampje die je echt nét vervangen hebt, of heb je last van wel luid krakende vensters? Dichtslaande deuren en een tv-scherm dat ineens aan en uit gaat? Hier is natuurlijk maar één verklaring voor, een geest die jou komt lastig vallen. Óf je hebt gewoon een gedateerd huis en een tv van een discutabele marktplaats-deal, dat kan natuurlijk ook. Sarah Winchester was niet te overtuigen van deze natuurlijke oorzaken en was zeker van het feit dat zij achtervolgt werd door geesten, spoken en duivels.

Winchester vertelt het op waarheid beruste verhaal van deze dame. Sarah Winchester was de vrouw van William Wirt Winchester, de eigenaar van een enorme wapenhandel, Winchester Repeating Arms Company. Toen William overleed, erfde Sarah ruim 20 miljoen en de helft van het bedrijf. Sarah had nachtmerries en dacht dat zij vervloekt was. Ze was ervan overtuigd dat alle geesten van de mensen die door een Winchester-geweer kwamen te overlijden haar kwamen achtervolgen. Met oog op de burgeroorlog, kan je begrijpen dat dit wel érg veel geesten waren.

Sarah bezocht een medium die haar vertelde dat ze alleen veilig zou zijn als ze naar Californie zou verhuizen en daar een huis zou verbouwen, zonder deze af te maken. Ruim veertig jaar bleef Winchester verbouwen aan een huis in Santa Clara. Het resultaat was een mega onlogische constructie met trappen die nergens naar toe leiden en ramen die je de andere kamers laten zien. Een heleboel onlogische ontwerpen, speciaal ontworpen om geesten te verwarren en gevangen te houden.

De horrorfilm zal het angstige verhaal vertellen van de gelijknamige weduwe, gespeeld door niemand minder dan award-winnende Helen Mirren. En wat deze film extra tof maakt, het is gefilmd in hét Winchesterhuis. In de bioscopen vanaf 2 februari 2018!

Foto’s: YouTube

Reageer op artikel:
Gruwel en doodsangsten in nieuwe horrorfilm Winchester
Sluiten