Gasten spuiten in strak geplande actie een enorm kunstwerk van graffiti op een treinstel

redactie 16 sep 2018 Entertainment

Als je een grote naam wil opbouwen binnen de graffitiwereld zal je grote kunstwerken moeten maken. Je kunt dit doen op een muurtje, een verkeersbord of op een trein. En nee, we bedoelen niet een lullige tag op de achterkant van de trein. We bedoelen een compleet treinstel.

Dat is waar deze Duitse graffitibende ook bekend om staat. Ze spuiten Berlijn onder met de naam ‘1up’. Toch spuit je een trein niet zomaar effe vol. Dat moet snel gebeuren. Voordat ze een treinstel volplempen met verf wordt er een gestructureerd plan bedacht. Er is iemand die de buitenste lijnen doet, iemand die de letters inkleurt, mensen die op de uitkijk staan en mensen die de hele boel vastleggen op camera. De trein staat stil op een station en binnen die enkele minuten moeten ze aan de slag. Met bivakmutsen op bestormen de het perron. Hierdoor is er ook geen hond die er wat van durft te zeggen.

Op James Bond-wijze

Om toch wat tijd te rekken plaatsen ze een stok tussen de treindeur. Terwijl mensen in de trein zitten gaan ze van start. Met bussen tegelijk geven ze de coupe een nieuw lakje. Wanneer het treinstel voorzien is van letters van twee bij drie meter is het tijd voor de groep om zich op de voeten te maken. Volgepompt met adrenaline laten ze zich via touwen op James Bond-wijze zakken.

Adrenaline

We snappen dat die kleine tags die je op elk elektriciteitskastje ziet niet mooi zijn. Bovendien moet dit meestal op kosten van de belastingbetaler weggehaald worden. Toch moeten we toegeven dat dit op de een of andere manier heel vet is. Hier heb je de video waarin je de adrenaline gewoon door je beeld heen voelt. Het is logisch dat dit zwaar illegaal is. Wel hebben de jongens de uitdrukking ‘als je iets doet, doe het dan goed’ goed begrepen.

Reageer op artikel:
Gasten spuiten in strak geplande actie een enorm kunstwerk van graffiti op een treinstel
Sluiten