Google-chef verbreekt wereldrecord hoogste parachutesprong van Baumgartner

Redactie 27 okt 2014 Entertainment

Zo, dat ging geruisloos. Is dat record van die Baumgartner effe tussen neus en lippen door aan flarden gesprongen. Nieuwe wereldrecordhouder is de 57-jarige Alan Eustace, een topman van Google.

Señor Eustace is een ex-piloot en een parachutist. Jarenlang heeft hij in samenwerking met Paragon Space Development Corporation in alle stilte aan dit project heeft gewerkt. Uiteindelijk ging hij afgelopen weekend in Roswell, Nieuw Mexico met een heliumballon de lucht in, waarna hij na een tocht van drie uur op een hoogte van 41 kilometer naar beneden jumpte. Bij de sprong bereikte hij een snelheid van meer dan 1.300 km/u en verbrak hij de geluidsbarrière, inclusief knal. Na een kwartier viel hij weer terug op onze planeet.

Alan, kom d’r maar in! ‘It was a wild, wilde ride. Maar het was geweldig. Ik kon de duisternis van de ruimte en verschillende lagen atmosfeer zien.’ Naast het wereldrecord van de hoogste parachutesprong, heeft ‘ie ook de records van langste (37.616 meter) en snelste (1.321 km/u) vrije val verbroken. Hé Felix, jij bent weer aan de beurt!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Reageer op artikel:
Google-chef verbreekt wereldrecord hoogste parachutesprong van Baumgartner
Sluiten