Mediatycoon John de Mol slaat Ziggo knock-out in strijd om GLORY

Redactie 27 jun 2018 Entertainment

Een keiharde dreun recht op de neus van Ziggo in de strijd om de uitzendrechten van Nederlands beste kickboksen. John de Mol en zijn Talpa hebben namelijk een overeenkomst bereikt over de uitzendrechten met GLORY, de grootste kickboksorganisatie ter wereld. Veronica, hét mannenkanaal van Talpa, kaapt de kickboksevenementen weg bij Ziggo, die daarmee een groeiend kijkcijferkanon verliest.

Een gevoelige klap voor het digitale tv-kanaal, dat de ambitie had om het publiek nog jaren te voorzien van flinke knock-outs en beukpartijen. Een grote verrassing is het ook weer niet aangezien John de Mol zich onlangs in de laatste uitzending van Humberto bij RTL Late Night liet ontvallen bezig te zijn met het binnenhalen van de gewilde uitzendrechten.

GLORY zichtbaar voor iedereen

In de praktijk is het alleen maar relaxed, want dit betekent dat de evenementen van GLORY niet alleen meer te zien zijn voor Ziggoklanten, maar voor het grote publiek op de nationale televisie. Naar verluidt start Veronica met de uitzendingen op 20 juli met GLORY 55 vanuit New York. In The Big Apple neemt vedergewicht Robin van Roosmalen het op tegen de Thai Kiatmookao in een titelgevecht. Ook Amsterdammer Yousri Belgaroui stapt de ring in voor een rematch tegen de Braziliaanse titelhouder Alex Pereira.

Rematch Rico vs Badr?

Op 29 september strijkt GLORY weer neer in Amsterdam. De Johan Cruijff ArenA moet dan gevuld worden met duizenden vechtsportliefhebbers tijdens de het grootste GLORY-evenement tot nu toe. In een bomvolle Johan Cruijff Arena zullen wereldkampioen Rico ‘The King of Kingboxing’ Verhoeven, de Amsterdammer Murthel ‘The Predator ’Groenhart en ‘The Destroyer’ Mohammed Jaraya hun vuisten laten spreken. Over ‘Bad Boy’ Badr Hari is nog niets bekend maar volgens de geruchtenstroom zal ook hij zijn opwachting maken tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff ArenA. We houden je natuurlijk op de hoogte.

Reageer op artikel:
Mediatycoon John de Mol slaat Ziggo knock-out in strijd om GLORY
Sluiten