Gisteren was de rechtszaak over de kerk van het Vliegende Spaghettimonster

redactie 8 jul 2016 Entertainment

We schreven al eens eerder dat de kerk van het Vliegende Spaghettimonster in Nederland officieel erkend is als religie. En terecht. Maar nog altijd moeten de evangelisten van dit geloof strijden voor hun rechten. Zo vinden zij dat een omgekeerd vergiet op je hoofd moet kunnen als foto voor een ID-bewijs, want waarom is dit anders dan iets als een hoofddoek? Gisteren diende zich hierover de rechtszaak aan in de rechtbank van Groningen.

In een bomvolle rechtszaal betoogde de advocaat aartsbisschop Dirk Jan Dijkstra, oprichter van de Nederlandse tak van de kerk van het vliegende spaghettimonster, waarom hij vindt dat de gemeente Emmen moet toestaan dat elke pastafari een vergiet op de foto op een officieel document mag dragen.


Aartsbisschop Dirk Jan Dijkstra met een plastic reserve exemplaar van zijn hoofddeksel.

‘Waarom wordt bij de ene religie wel een uitzondering gemaakt en bij de religie van mijn cliënt niet?’, pleitte advocaat Rensing. Waar hij natuurlijk meer dan een punt heeft. Als de religie officieel erkend is in ons land, dan moeten de aanhangers ook hun geloof kunnen uitdragen natuurlijk.

De advocaat van de gemeente is echter een andere mening toebedeeld en pleit dat het om een maatschappelijke stroming gaat en dat religie een ander verhaal is. Dat terwijl de kerk van het Vliegende Spaghettimonster toch echt meer dan 10.000 leden telt.


Evangelisten buitegen massaal steun bij rechtbank in Emmen

De rechter had nog wel een vraag voor aartsbisschop Dijkstra in petto, want hoe vaak maken pastafari’s dan gebruik van hun hoofddeksel? ‘Liefst zo vaak mogelijk, tenzij het onmogelijk wordt gemaakt.’ Dat terwijl niet iedereen in de rechtszaal een vergiet op het hoofd draagt. ‘Dat is bij ons een vrijwillige keuze,’ aldus de aartsbisschop.

Na iedereen gehoord te hebben gaat de rechter in beraad, waarna er over zes weken uitspraak zal worden gedaan. Wij blijven de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. #teamkerkvanhetvliegendespaghettimonster

Bron: Dagblad van het Noorden

Reageer op artikel:
Gisteren was de rechtszaak over de kerk van het Vliegende Spaghettimonster
Sluiten