Vlaamse Vlammen: Miss België finaliste Marieke Vannieuwenhuyse

okt 20 2020, 18:00 Girls
marieke debree3
In Vlaamse Vlammen maken we kennis met de mooiste vrouwen van België. Of nou ja van België, eigenlijk van Vlaanderen om precies te zijn. Fotograaf Filip Moerman is op pad met gegaan met Marieke Vannieuwenhuyse, een super knappe finaliste van de Belgische Missverkiezing.
Hey Marieke! Hoe was de shoot met Filip Moerman?
Super! Werken met Filip is super leuk. Ik neem altijd veel outfits mee naar een shoot, maar Filip stelt altijd voor om eerst te shooten in mijn gewone casual kleding. In mijn geval is dat vrij chique. Uiteindelijk voel ik me op mijn gemak en worden de shoots wat spannender. Er komt dan vaak classy lingerie aan te pas, zo ook deze keer. Het fijne aan Filip is dat hij je laat meebeslissen met hoever we gaan tijdens de shoots. Ik voel me erg ontspannen bij hem en vanaf zijn eerste shot schiet hij gewoon raak.
Hoe hij het doet, met zijn kleuren en inzicht, daar kijk ik heel erg naar op. Hij wringt zich soms in de gekste posities om een foto te maken, waarvan ik zelf echt m'n twijfels heb wat dit precies moet worden. Maar juist dan levert hij keer op keer super mooi werk af. Filip Moerman blijft mijn number one fotograaf. Ik kan echt iedereen aanraden om, als die kans voorbij komt, een shoot te doen met Filip.
marieke debree 4 683x1024
Foto: Filip Moerman
Je hebt in de finale gestaan van Miss België. Hoe was dat?
Inderdaad, ik was finaliste top-10 bij Miss België en 1ste eredame voor de provincie West-Vlaanderen. Ik heb tot de finale van de Miss Belgiëverkiezing meegedaan aan de hele show. Het was echt een top ervaring. Hoewel de combinatie tussen mijn vaste werk en de campagne soms wat moeilijker verliep ben ik er toch 100% voor gegaan. Ik ben door mijn deelname een stuk zelfverzekerder in het leven gaan staan. Ik heb er een netwerk aan overgehouden en een tal van opdrachten in modellen- en hostessenwerk aangeboden gekregen.
Het was een enorme leerschool op elk vlak. Ik was al een vrij sociaal persoon, maar de verkiezing deed me nog meer openbloeien naar de buitenwereld toe. Ik ben ook Miss Charity geworden op het einde van de rit, waarbij ik het meeste geld heb ingezameld voor het goede doel van Miss België: minder bedeelde kinderen in Cambodja steunen, door met het geld te helpen met bouwen van scholen, schoolmateriaal kopen etc. Dankzij de steun van talrijke sponsors en connecties rondom mij heb ik dit weten te doen. Weten dat er zoveel steun achter je staat geeft mij een super gevoel.
Hoe was het om met andere Belgische vrouwen de concurrentie aan te gaan?
Hoewel dit een strijd onder elkaar is, kon ik het vrijwel met iedereen vinden. Ik heb er vriendinnen aan overgehouden waar ik nog steeds na de verkiezing mee afspreek. Natuurlijk ga je voor die ene titel, maar uiteindelijk is je deelname belangrijker dan de overwinning. Ik ging echt geen schoenen wegkapen of kleedjes wegnemen om de titel te kunnen behalen, haha. Integendeel: echt concurrentie noemden we dit niet. We hielpen elkaar waar 't kon. Een T-shirtje of shortje die niet oké zat meldden we aan elkaar.
Je bent met de groep finalisten naar Egypte geweest, hoe was dat? En wat deden jullie daar precies?
Wij zijn met de finalistes naar Sharm-el-Sheikh gegaan. Dit was een hele zware maar leerzame trip. Hoewel ik er een zware maag-darmontsteking heb opgelopen, door te veel warmte en verkeerde voeding, heb ik er toch erg veel geleerd. En ik was direct veel afgevallen, dat kwam stiekem wel goed uit voor op het podium de tijd erna, haha.
marieke debree 9 683x1024
Foto: Filip Moerman
Je bent nog maar 28 jaar oud, toch was je de oudste vrouw in de finale. Voelde je je soms de moeder van de groep?
Ik was effectief de oudste maar daardoor niet slechter, haha. Ik kon mijn ervaring en volwassenheid gebruiken om me zo meer op de voorgrond te begeven. Ik ben een doorzetter en heb geleerd om te blijven strijden tot het einde. Wat er ook gebeurd.
Ik kon het zowel vinden met dames van 10 jaar jonger als een dame van 2 jaar jonger. Tijdens de verkiezing vertelde de organisatie dat dit het eerste jaar was dat de deelneemsters het zo goed konden vinden met elkaar en we één hechte groep vormden.
Maar achteraf gezien, had ik toch wel een paar jaartjes eerder al mee willen doen. De combinatie zoals het nu was om fulltime werk te combineren met een missverkiezing is bijna niet te doen. De verkiezing was een onverwachte leuke wending in mijn leven waarbij ik dit nog steeds te danken heb aan mijn sponsors (VW-invest) die me inschreven en me hiertoe aangezet hebben. Ik had mezelf namelijk nooit ingeschreven.
Is je leven erg veranderd sinds de miss verkiezing?
Mijn model-hostessencarriere heeft er toch een boost door gekregen. Ook mijn Instagramvolgers gingen door het dak sinds de verkiezing. Mensen spreken je aan, herkennen je en vragen je voor modellenwerk. Met als gevolg talrijke opdrachtjes, werk als influencer, samenwerkingen en ik werd ambassadrice voor schoonheidssalon Glamish in Roeselare.
marieke debree 7 683x1024
Foto: Filip Moerman
Ben je wel eens in ons kikkerlandje te vinden?
Yes! Als ik naar Nederland kom dan ga ik er nooit voorbij zonder langs de Harbour Club te gaan. Dat is een trendy bar in Amstersdam waar je de beste sushi kan eten! Ik hou echt enorm veel van lekker eten.
Ik ben er ook vorige week geweest voor een shoot met Maarten Quaadvliet. Naast Filip ook een goede fotograaf.
Hoewel ik onmiddellijk terug zou willen komen zal corona me deze keer tegenhouden... Maar zodra corona er niet meer is, zul je me zeker terugvinden in jullie hoofdstad.
Heb je een relatie? Zo niet, maken Nederlandse mannen een kans bij je?
Die vraag laat ik maar eventjes open. Het ligt een beetje gecompliceerd. Daarom heb ik nu gewoon mijn prioriteiten en dat is modellenwerk en m'n gewone werk.
marieke de bree 10 683x1024
Foto: Filip Moerman
Tegen welke bekende vrouw kijk je op? Wie is je voorbeeld?
Doutzen Kroes! Op en top klassevrouw. Is tegelijk lingeriemodel voor Hunkemöller, waar ze haar eigen lijn heeft die ik natuurlijk draag op mijn shoots met Filip Moerman. Prachtig lichaam, mooie en sterke look, een moordgriet in mijn ogen. Heeft geen make-up nodig om er beeldig uit te zien. Dat is natuurlijk ook een compliment voor jullie, ze komt uit Nederland!
Ook Jas Tookes is one of my favourites. Een Amerikaans vrouw en Victoria Secret Model. Hoe ze de catwalk telkens omver blaast, daar kan ik uren naar kijken.
Waar droom je nog allemaal van in het leven?
Ik wil carrièrevrouw worden. Ik ben een doorzetter op werkgebied. Ik liep laatst een geknelde zenuw én peesontsteking op in mijn schouder tijdens een shoot in Nederland, maar ik bleef doorzetten. Ik wilde dat ene mooie shot op beeld. Ik hoop door mijn doorzettingsvermogen er te geraken in mijn leven. Ik wil verder groeien in de mode en mijn modellencarrière. Ik hoop die te kunnen verwezenlijken.
Naast mijn carrière wil ik heel graag de wereld verder ontdekken door te reizen. Ik wil heel graag de Bahama’s en de Malediven gaan bezoeken en nog zoveel meer. Ik ben verzot op views en leuke uitstapjes. Ooit hoop ik met mijn droomman te kunnen trouwen op de Malediven en dan wil ik uiteraard Filip Moerman mee als mijn persoonlijke fotograaf. Die kent inmiddels mijn persoonlijkheid en weet wat ik wil aan beeldmateriaal.
Meer van Marieke Vannieuwenhuyse ? Volg haar op Instagram! Pak dan ook gelijk fotograaf Filip Moerman mee.

Vluggertje met Marieke Vannieuwenhuyse

Reis:San Francisco, Amerika Stad: Ibiza
Land:Italië Lichaamsonderdeel: Billen
Film:Taken Serie: Criminal Minds
Auto: Porsche 911 Artiest: Anouk Matton

Gallery

Credits

Meer Vlaamse Vlammen

Wil je meer Vlaamse Vlammen zien? Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant