Holy shit: Oma van 97 jaar wint goud met gewichtheffen

Redactie 6 apr 2018 Entertainment

Flabberende armpjes, de tv de hele dag aan en niets doen is niet het leven van de 97-jarige Amerikaanse Edith Traina. Ze gaat meerdere dagen naar de sportschool, want stilzitten is niets voor haar. Ze is onverslaanbaar en won weer goud met gewichtheffen afgelopen zaterdag tijdens de Edith Traina Inspirational Open 2018.

Ja je hoort het goed, een oma van 97 jaar die goud haalt op een toernooi dat na haar is vernoemd. Het klinkt bijna ondenkbaar, maar deze krachtpatser van een bejaarde weet wel waar haar kwaliteiten liggen. Het toernooi is naar haar vernoemd omdat ze van gewichtheffen op late leeftijd haar passie heeft gemaakt.

Groentje

Het mooie aan het verhaal is, Edith is pas zes jaar geleden begonnen met het gewichtheffen. We weten het, het verhaal wordt ongeloofwaardiger bij elk nieuw woord, maar het is allemaal echt zo. De bejaarde bodybuilder bewoog al heel veel als linedance-lerares en kwam in het wereldje van de hunks terecht toen zes jaar geleden haar vriendin ze naar de sportschool sleurde. Ze kreeg de smaak te pakken. Daarna ging het heel erg snel en behaalde ze afgelopen weekend zelfs twee gouden medailles.

Grandma GIF - Find & Share on GIPHY

Deadlift

Ze kon namelijk tijdens het bankdrukken 27 keiharde kilo’s de lucht in krijgen en bij de deadlift wist ze een magisch gewicht van 59 kilo van de grond te persen. Ouderdom komt bij deze chick dus niet met gebreken. Het tegenovergestelde, want ze heeft grootse plannen. Haar prijzenkast is nog lang niet vol en ze heeft één hele grote droom: op 100-jarige leeftijd 91 kilo optillen. Holy fuck, dat krijgen wij lang niet eens van de grond.

Egoboost

Edith Traina is niet anders dan haar collega’s in het vak. De sport is voor haar een echte egoboost: “Niemand gelooft dit, maar ik ben altijd heel verlegen geweest. Als ik merk dat ik de hele dag in mijn stoel zit, dan zorg ik er zeker voor dat ik de volgende dag mijn huis verlaat”, zegt ze tegen BayNews9. Laten vele oma’s, opa’s en vooral jij hier een voorbeeld aan nemen. Als je op zo’n mooie leeftijd nog in de sportschool staat, verdien je niets meer dan een hele diepe buiging.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Holy shit: Oma van 97 jaar wint goud met gewichtheffen
Sluiten