Deze Russische beer is de meest gevreesde worstelaar ooit

redactie 15 sep 2018 Entertainment

Worstelaar Aleksandr Aleksandrovich Karelin heeft de bijnaam ‘The Russian Bear’. Dit snap je misschien iets beter als je hoort dat ‘ie van z’n 889 wedstrijden slechts twee keer verloren. Die twee keren vocht hij waarschijnlijk letterlijk tegen beren.

Goud, goud, goud

We hebben het hier trouwens niet over die neppe Amerikaanse zooi of jusworstelen. We hebben het over echt worstelen. De 130 kilo wegende Rus heeft tijdens dat echt worstelen de gouden plak mee naar huis genomen op de Olympische Spelen van 1988, 1992 en 1996. Drie keer op rij dus. Toen Karelin 20 was verloor hij voor het eerst. Dit was tijdens de USSR Championships. Degene die er toen met de winst vandoor ging was Igor Rostorostsy. Bij de eerstvolgende USSR Championships versloeg Aleksandr zijn rivaal terwijl hij nog grieperig was en van een hersenschudding aan het bijkomen was.

Dertien jaar ongeslagen

Na dit gevecht bleef de 1,93 meter grote Rus dertien jaar lang ongeslagen. In 2000 moest hij het doen met een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Sydney. Dat was dan ook maar het moment voor de spierbundel om het bijltje erbij neer te gooien. Gelukkig hebben we hier nog wel een vette compilatie van ‘The Russian Bear’ voor je.

Reageer op artikel:
Deze Russische beer is de meest gevreesde worstelaar ooit
Sluiten