Hierom is de uitkomst van het kooigevecht tussen McGregor en Khabib zo onvoorspelbaar

redactie 6 okt 2018 Nieuws

Zaterdagnacht stappen aartsvijanden Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov samen de octagon in. Als je daarvan nog niet op de hoogte was heb je wel echt onder een steen geleefd. We hebben je namelijk al wel vaker over dit langverwachte megagevecht verteld. Naast dat de twee niets dan haat hebben naar elkaar is er nog een reden dat dit een spannend en onvoorspelbaar gevecht belooft te worden.

Haat aan elkaar

Conor en Khabib liggen elkaar dus niet zo. De Rus heeft namelijk weleens aan de stok gekregen met een maatje van Conor. Daarna liep de situatie nogal uit de hand. Als je hier nog eens een recap over wilt lezen moet je even dit artikel checken over waarom de twee elkaar zo haten.

Conor slopen

Geen idee of namen toegestaan zijn bij galgje, zo ja, dan is de volledige naam van Khabib wel een leuke. Komt ‘ie: Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov. Tja, je moet waarschijnlijk Rus zijn om die naam foutloos uit je strot te krijgen. Het zijn ook die Russen die de 30-jarige vechter flink steunen bij zijn doel om Conor te slopen.

Formidabele striker vs getalenteerde grappler

Maar hoe groot is de kans eigenlijk dat hem dat lukt? Dat is een lastige, Conor is namelijk een formidabele striker, en Khabib een zeer getalenteerde grappler. Als je striker bent houdt het in dat je het vooral moet hebben van je gebalde vuisten. In Conor’s geval is het vooral die verraderlijke linker stoot waar Khabib voor uit moet kijken. Met zo’n klap kan McGregor een döner Khabib van hem maken. Dat is tevens de klap die toenmalig vedergewicht wereldkampioen Jose Aldo de das omdeed. Bij hem werd met de snelste knock out in de geschiedenis van UFC het licht uit de ogen geslagen.

Dat was dus de legendarische klap van McGregor. Zoals gezegd is Khabib een grappler. Dat betekent dat je goed getraind bent in het vechten op de grond. Dit oefende de Rus vanaf dat ‘ie nog kleine Khabibje was. Als 9-jarig jochie worstelde Khabib al met berenwelpen.

Geen enkele keer verloren

In het begin van z’n carrière heeft ‘ie daardoor al meerdere kampioenschappen op z’n naam geschreven. Ook heeft ‘ie de zwarte band in Judo. Dit in combinatie met z’n worstelskills maakt hem een zeer gevaarlijke tegenstander. Zijn uitermate goede ground game heeft ertoe geleid dat ‘ie nu binnen de UFC een record heeft van 26-0. Geen enkele keer heeft de worstelkoning verloren. Vaak wint ‘ie doormiddel van een submission. Dit zijn technieken waarbij je de tegenstander beknelt of wurgt waardoor die zich over moet geven. Check bijvoorbeeld deze ingewikkelde move op Michael Johnson in Khabib’s vierentwintigste gevecht.

Maar wat is beter Conor’s snoeiharde klappen of Khabib’s talent voor het vechten op de grond? Dat is lastig te zeggen. Khabib zal ongetwijfeld Conor proberen naar de grond te krijgen om het gevecht daar tot een einde te brengen. Hiervoor zal ‘ie waarschijnlijk naar de benen van The Notorious moeten duiken. In dat geval zal ‘ie heel waakzaam moeten zijn voor een onverbiddelijke stoot of knie naar z’n gezicht door Conor.

Valkuil voor McGregor

Sowieso zullen de eerste twee ronden heel spannend zijn. Hier blinkt McGregor uit en hij zal hem in deze ronden proberen buiten westen te slaan. Lukt hem dit niet dan komt een van Conor’s grote valkuilen naar voren: z’n conditie. Na twee of drie ronden raakt de Ierse vechter vaak uitgeput. Dit is voor Khabib het moment om de inmiddels verzwakte McGregor mee het diepe in te trekken. Mocht het zo zijn dat McGregor al in de eerste of tweede ronde naar de grond gaat, dan is er voor Khabib ook een goede kans om de titel in de wacht te slepen. Sowieso had Khabib al een angstaanjagende kalmte over zich heen tijdens de vurige persconferentie voorafgaand aan het gevecht.

Khabib uit z’n droom helpen

Een matpartij tussen twee totaal verschillende vechters. Khabib maakt een goede kans, maar vergeet niet, Conor McGregor blijft Conor McGregor. Een van zijn stoten kan genoeg zijn om Khabib uit z’n droom te helpen.

Titanenstrijd van jewelste

De uitkomst van het kooigevecht voorspellen is dus lastig. Wat het ook gaat zijn, het wordt sowieso een knokpartij vol vuurwerk. Wij kunnen ons dus op maken voor een titanenstrijd van jewelste. We hopen wel dat het megagevecht wat langer duurt dan die tussen Jose en McGregor. Less is more, maar dat was wel een erg korte stoeipartij om je bed voor uit te komen. Je zult namelijk zondagochtend vroeg je nest uit moeten rollen of zaterdagnacht even doorhalen, want het gevecht zal rond de klok van 04:00 plaatsvinden.

Reageer op artikel:
Hierom is de uitkomst van het kooigevecht tussen McGregor en Khabib zo onvoorspelbaar
Sluiten