De meest treurige plaatsen op de wereld

Redactie 3 mrt 2018 Entertainment

Er bestaan over de hele wereld ontelbare straten, dorpjes, bergen en landen. Sommige hebben een eigenaardige naam gekregen. Zo hebben we in Nederland bijvoorbeeld dorpen als Rectum, Kuttingen en Doodstil. Damien Rudd, een 33-jarige Australiër, bundelt dit soort namen over de hele wereld.

Het begon bij hem allemaal op zo’n dag dat je geen inspiratie hebt. We kennen het allemaal wel. Damien typte in Google Maps hopeless en hij kwam Mountain Hopeless tegen. Dit vond hij zo grappig dat hij meerder synoniemen van hopeloos ging testen. Zo kwam hij tot de conclusie dat er wel heel veel grappige plekken op de wereld droevige namen hebben. Hij begon een eigen projectje en bundelde al deze plekken door middel van een screenshot.

Vergissing

Nu heeft Damien een flinke collectie aan betreurende plekken op aarde. Dit alles heeft hij zelfs gebundeld in een boek. Een plek op Antarctica is volgens hem het interessants. “Daar heb je de Shapeless Mountain. Die is zo genoemd omdat de ontdekkers het niet eens waren wat voor een vorm de berg had.” Zo werd de naam van deze berg geboren. Het verhaal is nog niet klaar. “Later kwamen de mannen erachter dat ze de verkeerde berg in beeld hadden gebracht. Daarom veranderden ze de naam naar Mistake Mountain. Er blijkt ook een Wrong Peak te zijn die ongeveer hetzelfde verhaal heeft.”

Wij hebben de grappigste namen voor je gebundeld in een mooi lijstje. Kun je op deze inspiratieloze dag weer even lachen.

Useless Islands, Nieuw-Zeeland

Gekke plaatsnamen

Divorce Beach, Cabo San Lucas, Mexico

Gekke plaatsnamen

Road To Misery, Kennebunkport, Maine, USA

Mistake Island, Jonesport, USA

Gekke plaatsnamen

Mount Disappointment, Victoria, Australië

Gekke plaatsnamen

Dead Woman Pond, Texas, USA

Gekke plaatsnamen

Suicide Bridge, Maryland, USA

Gekke plaatsnamen

Grandmother’s Hole, Goa, India

Gekke plaatsnamen

Shit, Iran

Gekke plaatsnamen

Terrible Mountain, Vermont, USA

Gekke plaatsnamen

World’s End, Aylesbury, USA

Gekke plaatsnamen

Pity Me, Durham, USA

Gekke plaatsnamen

Foto’s: sadtopographies (check voor meer foto’s)

Reageer op artikel:
De meest treurige plaatsen op de wereld
Sluiten