Game of Thrones sterren cashen volle bak per aflevering

redactie 23 nov 2016 Entertainment

The Hollywood Reporter neemt graag een diepe duik in de televisiewereld. Onder het mom van de Golden Age of Television zoeken ze uit hoeveel geld er tegenwoordig te maken is in dat wereldje. Waar kun je dan beter beginnen dan bij series als Game of Thrones en The Walking Dead.

Jaren lang was televisie het kleine broertje van de bioscoopfilms. Maar de laatste jaren voeren de series de boventoon en maken ze een hele dikke middelvinger naar Hollywood. Netflix staat vol met de tofste series als Breaking Bad, Narcos en House of Cards.

Volgens rapporten verdienen Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke, Lena Headey and Nikolaj Coster-Waldau van Game of Thrones $1.1 miljoen per aflevering, wauw. Bij het zien van deze bedragen krabben de Hollywoord acteurs zich toch even achter de oren.

Toffe series checken

In topseries verdien je dus bakken met geld. Norman Reedus en Andrew Lincoln slepen, met hun rol in The Walking Dead,  namelijk $550.000 en $650.000 met seizoen zes en zeven binnen. Dwayne Johnson krijgt een slordige $450.000 op zijn rekening gestort voor Ballers en Kiefer Sutherland harkt $300.000 binnen voor Designated Survivor.

Er komen nog een paar projecten aan waar je steil van achterover slaat. Robert De Niro krijgt een flinke stapel geld voor zijn nieuwe serie op Amazon, hij kan $750.000 bijschrijven op zijn rekening. onah Hill en Emma Stone vallen ook met hun neus in de boter en innen $350.000 voor hun Netflix project Maniac. Meryl Streep spant de kroon met een salarisstrookje van $825,000 per aflevering van de serie The Nix.

Reageer op artikel:
Game of Thrones sterren cashen volle bak per aflevering
Sluiten