Het ‘de grond is lava’ spel uit je jeugd is nu een videogame genaamd ‘Hot Lava’

Redactie 30 jun 2018 Entertainment

Weet je nog het spel dat je als kind speelde waarbij je deed alsof de grond lava was? Van dat spel hebben ze nu een videogame genaamd ‘Hot Lava’ gemaakt waarbij je parcours moet afleggen en de grond absoluut niet mag aanraken. Herbeleef jouw favoriete spel uit je jeugd zonder alle meubels in je huis te mollen en er als een gestoorde volwassene uit te zien. Spring van meubel naar meubel, trek jezelf omhoog aan de deur en ga hangen in de kroonluchter. Alles is geoorloofd, zolang je de grond maar niet aan raakt!

Waarom heeft nooit iemand hier eerder aan gedacht? Geniaal. Het is precies het spel dat je je kan herinneren aan je jeugdjaren. Het enige verschil is dat de grond nu ook visueel echt met lava bedekt is.

De map

Het spel heet Hot Lava en heeft verschillende mappen waar je het kan spelen. De meest bekende tot nu toe is er eentje in een school. Het spel dat je vroeger speelde alleen dan groter, echter en indrukwekkender. Je moet je weg zien te vinden door klaslokalen, scheikunde lokalen en gymzalen, een soort van virtuele free run parcours.

Momenteel op Steam

Er wordt momenteel getest via een beta op Steam en is momenteel alleen beschikbaar voor PC. Maar als het een succes wordt al het zeker ook beschikbaar komen voor andere consoles. De beschrijving op Steam: “De vloer is hete lava! Ren, spring, klim en surf rond in een nostalgisch beladen omgevingen overstroomd met hete gesmolten lava. Ontdek alleen of join je vrienden. Maar wat je ook doet, raak de grond niet aan.”

Het klinkt en ziet eruit als best wel veel fun en we zouden het graag een keer spelen. We vragen ons af of het net zo leuk gaat zijn als dat we de echte versie vonden als kind. Toch is het een gaaf spel voor de volwassene die geen zin heeft om zijn meubels te mollen. Nu hopen dat het snel beschikbaar wordt voor iedereen en ook op meerdere consoles.

Foto: Hot Lava

Reageer op artikel:
Het ‘de grond is lava’ spel uit je jeugd is nu een videogame genaamd ‘Hot Lava’
Sluiten