Maak kennis met de futuristische Ford F-Vision Future Truck

redactie 29 sep 2018 Machines

Deze concept vrachtwaggel had zo uit een Marvel creatie kunnen komen. Niets is minder waar, met de F-Vision Future Truck wil Ford de strijd aangaan met Tesla. Tijdens de IAA voor bedrijfswagens in Hannover lieten ze niet alleen de nieuwe Transit ziet, maar ook deze kekke truck. Hoewel we het wel over toekomstmuziek hebben. Klinkt best goed die muziek trouwens. 

Je ziet steeds meer elektrische auto’s door de straten karren. Je kent vast wel een buurman  die zo’n ding aan de stekker heeft hangen.  En trots dat die gast is. Bloedirritant. Natuurlijk kan het vrachtvervoer niet achterblijven. Zonder vrachtwagens zijn we immers nergens. Wie moet anders het pils aanleveren bij de lokale super? Ford is heus niet de eerste die bezig is met elektrische trucks. Volvo, Hyundai en DAF zaten ook niet stil. Laten we vooral de grote speler Tesla niet in de vergeethoek proppen. Deze guys bedachten de Semi, ook  een toffe elektrische truck.

Marvel

Dit ideetje van Ford is best bijzonder, alsof het regelrecht uit de toekomst naar ons toe is gevlogen. Dat kan natuurlijk niet, want het is een conceptauto die enkel nog op papier het rondjes rijdt. En in de trailer hierboven. Eerder in dit stukje hadden we het al over Marvel. De bedenkers van de Ford F-Vision Future Truck zijn geïnspireerd door de stijl van de stripboekenwereld. Hoe vet is dat.

Geheimzinnigheid

Deze elektrisch aangedreven truck heeft autonome functies van niveau 4. Daarnaast heeft deze vrachtwagen camera’s als spiegels en een aerodynamisch design. Over de rest van de specs heeft Ford nog niet zoveel losgelaten. Maar cool is het in ieder geval al wel.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de futuristische Ford F-Vision Future Truck
Sluiten