Het gloednieuwe motormerk Fuell komt met eerste elektrische prototypes

redactie 14 mrt 2019 Uncategorized

Erik Buell komt aanzetten met een volledig nieuw opgericht merk: Fuell. Hij heeft de brullende, brute verbrandingsmotoren ingewisseld voor volledig elektrisch aangedreven motorfietsen. Een mooie nieuwe uitdaging voor de motorbouwer dus. Samen met Vasseur, baas van formule 1-team Sauber en Terny, één van de oprichters van VanguardSpark Motorcycles, vormt ‘ie een veelbelovend team. Kom maar op met dat nieuwe speeltje!

We mogen nu kennis maken met de eerste twee prototypes van Fuell. Het gaat hier om de Flow-1 en de Fluid-1. De Fluid-versie van het merk valt eigenlijk onder de noemer ‘e-bike’. Hiervan worden twee varianten gemaakt. De een zal een topsnelheid hebben van 32 kilometer per uur en de ander gaat net effe een stukkie sneller. De zogenaamde S-pedelec versie moet zo’n 45 km/u halen. Beide bikes zullen aan het eind van dit jaar hun debuut maken op de markt.

De Fuell Flow-1

Een fiets is leuk, maar het gaat ons natuurlijk om het echte werk. De daadwerkelijke motorfiets. Het uiterlijk van dit beestje is eigenlijk best klassiek, maar draagt ook wat futuristische tintjes met zich mee. Doelend op de strakke afwerking en fijne lijnen. Ook deze tweewieler komt met een keuze uit twee versies. Het instapmodel zal zo’n 15pk hebben, dat is volgens de fabrikant het best te vergelijken met een 125cc motor. Dan blijft het laatste modelletje nog over. Maar die is het zeker waard. Dit beest zal namelijk meer dan drie keer zoveel pk’s hebben. Met 47 paardenkrachten kom je vast wel vooruit. We weten de topsnelheden en andere details helaas nog niet, maar we hebben wel de prijs vernomen. De Fluid-1 e-bike moet je zo’n 3.295 gaan kosten en de Flow-1 komt met een prijskaartje van 10.955 dollar voor het instapmodel. Deze moet vanaf 2021 in productie gaan.

Foto’s: Fuell

Reageer op artikel:
Het gloednieuwe motormerk Fuell komt met eerste elektrische prototypes
Sluiten