Droom Freek Vonk komt uit want hij ontdekt een nieuwe slangensoort

Redactie 16 jul 2018 Nieuws

Freek Vonk bewijst maar weer eens dat we nog lang niet alles weten over de aarde en wat erop leeft. Samen met een paar smart ass wetenschappers heeft hij namelijk een gekke nieuwe slangensoort ontdekt. Hij knalt bijna door het plafond als hij erover vertelt op zijn Instagram.

We stellen ons voor dat Freek zich heeft moeten inhouden om het nieuwe beest niet te bespringen bij de ontdekking, maar zich koest moest houden en eerst wat onderzoeken moest uitvoeren. Freek is nergens bang voor, maar dat heeft hem ook bijna een keer zijn arm gekost toen hij oog in oog stond met een haai. Stiekem moeten we ook meteen weer denken aan de geniale Freek Vonk “steek hem in zijn rug” LuckyTV imitatie.

Freek vertelt in het filmpje dat zijn droom is uitgekomen: “Na een schitterende dag op het water meerden we aan in Weipa, Noord-Australië. Moe en voldaan liep ik terug naar mijn Landcruiser toen ik ineens, vanuit het niets, een klein wit-zwart slangetje voor mijn voeten zag liggen.”

Als echte natuurfreak weet Freek natuurlijk dat die slang helemaal niet in dat gedeelte van Australië leeft. Dankzij DNA-onderzoek en verschillende analyses meldt het wetenschappelijke tijdschrift Zootaxa dat het vanaf vandaag een erkende slangensoort is. Lekker gewerkt Freek!

De Vermicella Parscauda of Bandy-bandie wordt ongeveer 50 tot 100 centimeter lang en heeft zwart-witte schubben. Verder is hij flink kannibalistisch want hij leeft voornamelijk van andere slangen. “Ik ben ontzettend blij en trots dat een van de nieuwe soorten die voor 2018 officieel geteld gaan worden, ‘onze’ nieuwe ‘bandy-bandie’ zal zijn”, zegt Freek nog. Wij zijn in ieder geval nog meer fan geworden van Freek Vonk.

Holy moly wat een droom! Ik heb gewoon een nieuwe slangensoort ontdekt!!! ?

A post shared by Dr. Freek Vonk (@freekvonk) on

Foto: Instagram.

Reageer op artikel:
Droom Freek Vonk komt uit want hij ontdekt een nieuwe slangensoort
Sluiten