Hoe een lama voor een fittie zorgde tussen Freddie Mercury en Michael Jackson

redactie 1 dec 2018 Entertainment

Ze zijn allebei niet meer onder ons. Michael Jackson overleed in 2009 en Freddie Mercury in 1991. Toch zullen deze legendes niet zo snel vergeten worden. De muziek van deze twee popgiganten blijft tijdloos. Regelmatig horen we liedjes als Thriller en Bohemian Rhapsody op de radio. Gelukkig maar. 

Kun jij je voorstellen dat MJ en Freddie ooit samen in de studio hebben gezeten? Het is toch echt gebeurd. Het was het jaar 1983.

Lama Louie

De opnames vonden plaats net nadat Michael Jackson’s Thriller een enorm succes werd. There Must Be More to Life Than This, State of Shock en Victory werden door het duo opgenomen in Jacksons huisstudio in Encino, Californië. Het bleef enkel bij demo’s, want de zangers waren drukke baasjes. De opnames verliepen ook niet echt heel gesmeerd. De voormalige manager van Queen Jim ‘Miami’ Beach herinnert zich nog heel goed toen hij opgebeld werd door Mercury. ”Hij riep door de telefoon: Miami, kun je alsjeblieft komen en mij hier weghalen. Ik sta met een lama op te nemen!” Hij was duidelijk dat hij geen fan van MJ’s lama Louie. Tja waarom zou je ook een lama meenemen naar een opnamestudio? Het had wel een vet effect kunnen geven, maar wie zit daar nou op te wachten?

Alsnog uitgebracht dankzij Roger en Brian

Queen-gitarist Brian May en drummer Roger Taylor hebben een aantal jaren geleden alsnog toestemming gekregen om een van deze nummers uit de sessie te bewerken tot een volwaardige track. Het klinkt wel echt heel vet om deze twee stemmen samen te horen. Gelukkig zijn de demo’s goed bewaard gebleven, want dit is toch wel een historische gebeurtenis.

De andere demo’s

Een van de andere demo’s is ook op de een of andere manier op het internet terecht gekomen, het had een kneiter van een hit kunnen worden. Nu is het een historisch document wat we tot het einde der tijden moeten koesteren.

 

Ladbible

Reageer op artikel:
Hoe een lama voor een fittie zorgde tussen Freddie Mercury en Michael Jackson
Sluiten