Franse stierenvechter krijgt een pak voor zijn broek van boze stier

Redactie 16 feb 2017 Entertainment

Er gaan steeds vaker stemmen op om het stierenvechten compleet uit te bannen. Het is dieronvriendelijk, wreed, bloederig en heeft onnodig lijden tot gevolgd. In Spanje houden ze op sommige plaatsen nog vast aan hun tradities en blijven de stierenvechters de ring in gaan. Ook in Latijns-Amerika kunnen ze er wat van, de sport is er mateloos populair.

Wat we bijna vergeten, is dat het ook nog eens bijzonder gevaarlijk is. Niet alleen de matador kan de stier pijn doen, andersom is dat ook het geval. Soms stormt de stier niet op de rode lap af, maar op de man die hem vasthoudt. Dan kun je als stierenvechter niet veel meer doen dan hopen dat je blijft leven.

De Franse matador Sebastian Castella dacht een makkelijke middag te hebben in Bogota: beetje met de lap zwaaien, stier neersteken en weer naar huis. Niets bleek minder waar. Sebastian deed een simpele beweging, maar die bleek de stier te doorzien en nam de Fransman op de horens die als een pop door de lucht vloog. Gelukkig voor de Fransman kon hij het navertellen. Het is wel ironisch dat dit ongeluk plaatsvindt nadat hij onlangs zei dat ”dieren geen rechten hebben.”

Reageer op artikel:
Franse stierenvechter krijgt een pak voor zijn broek van boze stier
Sluiten