Bij dit nieuwe Fortnite-toernooi kun je 8 miljoen dollar winnen

Redactie 12 jul 2018 Nieuws

Epic Games maakt bekend dat er een nieuw Fortnite-toernooi aankomt met een prijzenpot van 8 miljoen dollar, omgerekend 6,9 miljoen euro. In totaal duurt het game-evenement acht weken en is alleen toegankelijk voor hooggeplaatste spelers en YouTubers die video’s maken van de populaire game.

Dit weekend start het toernooi en dan worden ook al de eerste prijs uitgedeeld van 250.000 dollar, zo’n 213.000 euro dus. Dat allemaal voor het digitaal neerhalen van tegenstanders. Deelnemers nemen het in teams van twee tegen elkaar op, maar in de loop van het toernooi kunnen de regels aangepast worden door Epic Games. In de game speel je namelijk solo, in duo’s of in squads. Het is dus mogelijk dat er in de loop van de tijd meerdere modes worden gebruikt voor het toernooi.

Mocht je dus nog mee willen doen, moet je als een malle gaan spelen of zorgen dat je binnen een dag of twee een succesvol YouTube-kanaal hebt. Juistem, allebei redelijk kansloos waarschijnlijk. Dan maar gewoon kijken hoe andere kills maken. Het toernooi is vast wel te zien op verschillende Twitch- of YouTube-kanalen. Bijvoorbeeld op het kanaal van Epic Games.

Foto: Flickr.

Reageer op artikel:
Bij dit nieuwe Fortnite-toernooi kun je 8 miljoen dollar winnen
Sluiten