Football Manager 16 gaat weer al je vrije tijd opslokken

thomas 9 sep 2015 Entertainment

Vanaf dertien november kan je sociale leven de prullenbak in want dan verschijnt het nieuwste deel in de langlopende Football Manager reeks. Football Manager 16 gaat zoals je mag verwachten de nodige verbeteringen, updates en aanpassingen krijgen. Naast deze jaarlijkse verbeteringen zijn er in deze versie ook een paar grotere veranderingen. Wij hebben de belangrijkste vernieuwingen voor jou op een rijtje gezet.

1. Sta zelf aan de zijlijn 
Als trotse manager wil je natuurlijk zelf aan de zijlijn staan en je manschappen naar de overwinning schreeuwen. Dit jaar kom je daar weer een stapje dichterbij want je kan jezelf namaken in de game. Football manager staat niet bekend om zijn grafische pracht en ook je digitale evenbeeld zal niet heel imponerend zijn, maar het is toch weer een leuke toevoeging.

2. Fantasy Draft 
Er zijn op YouTube talloze filmpjes te vinden van gasten die met behulp van de in-game editor hun droomteam maken. Sports Interactive gaat dit in Football Manager 16 een stuk makkelijker maken met hun nieuwe game mode: Fantasy Draft. Je krijgt als manager een zak met geld om naar hartenlust uit te geven, vervolgens neem je het met je eigen sterrenteam op tegen andere managers. Dit gaat dus de ultieme speldmodus worden om te bewijzen dat jij het meeste verstand hebt van voetbal.

3. Verover de wereld met je eigen club 
Lelijke logo, afzichtelijk tenue, vervelende voorzitter en ga zo maar door. Geen enkele club is perfect, maar daar kun je straks verandering in brengen. Dit jaar kun je zelf je eigen club gaan beginnen. In de ‘Create-A-Club’ mode kun je tot in detail je eigen club gaan oprichten en naar succes leiden. FHM United for the win! 

4. Prozone 
Sports Interactive is een partnership aangegaan met het toonaangevende bedrijf Prozone, dat zich bezighoud met prestatie analyses. Dit betekenen dat je dit jaar nog meer statistieken en data over je heen gaat krijgt. In de wereld van Football Manager geldt de regel: kennis is macht, dus al deze data gaat zeker van pas komen in je zoektocht naar de perfecte tactiek.

5. Dode spelsituaties 
Een goed genomen corner is een dodelijk wapen en met behulp van de nieuwe set-piece creator kun je met Football manager 2016 nog preciezer te werk gaan. Tot in detail kun je straks je mannen opstellen om ze daarna perfect te bedienen. Niet meer blind ballen in de zestien pompen maar hogere wiskunde is de sleutel tot succes.

Reageer op artikel:
Football Manager 16 gaat weer al je vrije tijd opslokken
Sluiten