Floyd Mayweather bereid om Pacquiao een revanche te geven

luc 6 mei 2015 Entertainment

Floyd Mayweather heeft afgelopen zaterdagavond in Las Vegas Manny Pacquiao unaniem verslagen voor het wereld weltergewicht kampioenschap. Na het gevecht ging de aandacht uit naar de toekomst van beide boksers die beiden diep in de dertig verkeren. Mayweather zei dat hij nog één keer zou vechten in september voordat hij ermee stopt. In 48 professionele gevechten heeft ‘Money’ nog nooit verloren. Pacquiao daarentegen, kampt momenteel met een schouderblessure. Hieraan zal hij binnenkort geopereerd worden. Binnen zes maanden zou hij hersteld kunnen zijn en het gevecht van de eeuw nog een keer over kunnen doen maar dan MET zieke Filipijnse combo’s from hell. Run Floyd!

Rematch
Aan deze blessure zit nog wel een staartje. Het blijkt nu achteraf dat dit schouderprobleem hem twee weken training heeft gekost. Zelfs voor de wedstrijd van zaterdag deed het idee van een rematch al de ronde. Maar deze optie werd door team Mayweather al ontmoedigd door geen rematch-clausule in het contract voor het gevecht op te nemen. Maar naar een journalist van ESPN zou Mayweather hebben gesms’t: ‘Ik zal binnen het jaar nog een keer tegen hem vechten, na zijn blessure’. 

Meineed
Manny Pacquiao wordt nu geconfronteerd met een mogelijke vervolging voor meineed nadat blijkt dat hij zijn schouderblessure niet heeft gemeld voor de ‘Fight of the Century.’ In de pre-fight medische vragenlijst, antwoordde Pacquiao ‘nee’ op de vraag of hij schouder blessures had opgelopen. Maar na het gevecht in Las Vegas, klaagde team Pacquiao over een schouderblessure die de Filippijnse vechter geremd zou hebben in het gevecht.

De zaak wordt momenteel onderzocht door de Nevada-commissie. Indien hij schuldig wordt bevonden aan meineed, dan kan Pacquiao geconfronteerd worden met één tot vier jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal $ 5,000 (€ 4450). Hij kan ook beboet of ‘verbannen’ worden door de Nevada State Athletic Commission. In dat geval zal de rematch er nooit komen. Of we echt geïnteresseerd zijn in een rematch? Daar zijn we nog niet over uit. We weten wel dat de ‘Pacman’ de enige was, ondanks een schouderblessure, die werkelijk wilde vechten afgelopen zaterdag, en hopen niet dat hij daar nu voor moet boeten.

Reageer op artikel:
Floyd Mayweather bereid om Pacquiao een revanche te geven
Sluiten