Dit zijn de best verdienende flitspalen van Nederland

Redactie 10 apr 2017 Entertainment

Ben je helemaal klaar met je bureau, je baas of je krappe maandsalaris? Word flitspaal! Als flitspaal hoef je niet te bewegen of na te denken en werk je lekker in de buitenlucht. Daarnaast brengen flitspalen ontzettend veel geld op, blijkt uit een recent onderzoek van KRO-NCRV. Ze wisten aan de hand van de gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau te achterhalen welke flitspalen in ons land het meest actief zijn. De ‘best verdienende flitspaal’ van Nederland staat aan het Oostereind in Hilversum. Deze legt gemiddeld 12 keer per uur een snelheidsduivel vast op de gevoelige plaat en haalt zo 6.237.365 euro per jaar op. Dit is omgerekend 710 euro per uur.

Bij een 8-urige werkdag verdient zo’n flitspaal genoeg om 1.623 Big Mac’s te kunnen kopen. Ook kan de flitspaal na 8 uur maar liefst 34 early birds voor Lowlands aanschaffen voor hem en zijn vrienden. Als de flitspaal geen rode cent uitgeeft en 8 uur per dag zou werken, is hij na 176 werkdagen miljonair. Dat zijn maar 35 weken! Wil je een kilo goud (ter waarde van 37.974,69 euro per kilo) aanschaffen als flitspaal, dan heb je dit in zeven werkdagen bij elkaar gespaard.

Na de flitspaal in Hilversum geldt de flitspaal aan de Henegouwerweg in Waddinxveen als gevaarlijkste flitspaal met zijn 45.000 uitgedeelde boetes per jaar. Technologiestad Delft weet aan de Prinses Beatrixlaan ook 42.000 chauffeurs te flitsen. De 632 flitspalen in Nederland kostten weggebruikers vorig jaar bijna 274 miljoen euro. Dat is een stijging ten opzichte van 2015, toen 603 flitspalen nog 218 miljoen euro ophaalden. Het gaat hierbij om zowel snelheidsflitsers als camera’s die flitsen voor rijden door rood licht.

Reageer op artikel:
Dit zijn de best verdienende flitspalen van Nederland
Sluiten