Fleetwood Mac gaat Pinkpop afsluiten

redactie 6 nov 2018 Entertainment

Het is een van de grootste bands ooit. Ze scoorden hits met Go Your Own Way, Big Love, Dreams en Everywhere. We hebben het natuurlijk over Fleetwood Mac. Volgend jaar gaat de band de vijftigste editie van Pinkpop afsluiten. 

Fleetwood Mac is de eerste headliner die bekend wordt gemaakt. Pinkpop zelf is maar al te blij: ”Het is de spreekwoordelijke eerste kers op de verjaardagstaart van de jubileumeditie.” Tja, er zijn ergere bands om te vragen of ze willen spelen op je verjaardagsfeestje.

Rumours

Het is de tweede keer dat Fleetwood Mac naar Pinkpop komt, eerder waren ze er in 1971, toen nog in een compleet andere samenstelling. De meest bekende opstelling van de band is de Rumours-bezetting. Rumours staat op plek 6  als best verkochte album ter wereld. Lindsey Buckingham staat bekend als hét creatieve genie achter vele bekende songs als Tusk, Go Your Own Way en Big Love, helaas hebben ze hem dit jaar de band uitgetrapt. De gitarist heeft een rechtszaak tegen zijn voormalige bandleden aangespannen.

Nieuwe bezetting

Wijzelf zagen Fleetwood Mac in 2015 in de Ziggo mét Lindsey Buckingham en potverdorie dat was een mooi feestje zeg. We stonden met onze koppen tegen het podium aangedrukt. Het was een memorabele avond die ons nog lang bij zal blijven. De gitarist wordt op Pinkpop vervangen door Mike Campbell (Tom Petty and the Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House). Je kan je in ieder geval opmaken voor een avondje nostalgie met alle classics. De band is momenteel bezig met een tour door Noord-Amerika en Canada, volgend jaar komen ze voor meerdere optredens naar Europa.

Rock Werchter

Naast Pinkpop is de band ook headliner op het Rock Werchter. De kaartverkoop van de vijftigste editie van Pinkpop start op zaterdag 16 maart 2019. Er zijn geruchten dat er een extra dag wordt toegevoegd, maar dat is vooralsnog onduidelijk.

Hieronder de nieuwe line-up van Fleetwood Mac.

Reageer op artikel:
Fleetwood Mac gaat Pinkpop afsluiten
Sluiten