Gozer snoert Flat Earth Society de mond met selfie vanaf top Mount Everest

redactie 27 dec 2018 Entertainment

Met een groeiende wereldbevolking lijken er ook steeds meer achterlijke mensen te komen. Complotdenkers die al kind iets te vaak zijn laten vallen en nu overal een reden achter zoeken. Ze willen anders zijn dan de rest. Een ‘fuck the system’ mentaliteit hebben terwijl iedereen hen voor gek verklaart. Exact het soort mens dat zich aan zou sluiten bij de Flat Earth Society dus. Nu heeft een bergbeklimmer een selfie gedeeld vanaf Mount Everest die al die mensen in een keer de mond snoert.

De foto die op de bijna negen kilometer hoge Mount Everest is gemaakt heeft een gebogen horizon. Volgens de persoon die de foto, met ‘Checkmate Flat Earth Society’ als onderschrift, op Reddit plaatste is het die curve in de horizon die als bewijs dient voor een ronde aarde. Al zal het feit dat de lens een relatief grote hoek heeft ook meehelpen aan de gebogen horizon. Toch blijven er, zoals iedereen met een gezond verstand snapt, genoeg andere redenen over om het idee van een platte aarde direct de prullenbak in te flikkeren.

Bezwijken onder eigen zwaartekracht

Een daarvan is het feit dat een object zo groot als de aarde natuurkundig gezien niet eens plat kan zijn. Zou de aarde plat zijn dan zou ‘ie namelijk direct bezwijken onder zijn eigen zwaartekracht. En wat krijg je dan? Precies, een globe. Ondanks dat dit wetenschappelijk bewezen is zullen de flat earth-gekkies altijd wel weer een excuusje verzinnen om hun eigen sprookje in leven te houden.

flat earth society selfie mount everest
Foto: Reddit/Amazed_spirit Foto: Reddit/Amazed_spirit
Reageer op artikel:
Gozer snoert Flat Earth Society de mond met selfie vanaf top Mount Everest
Sluiten