Filipijnse scooters gaan los op mini-MotoGP

Redactie 6 dec 2017 Entertainment

Scootertuig maakt in de Nederland de wegen onveilig. Pizzabezorgertjes en andere Thuisbezorgd.nl-knapen scheuren alsof hun leven ervan afhangt door de straten en negeren zo’n beetje ieder verkeersbord om op tijd hun bestelling af te leveren en die fooi op te strijken.

In Azië rijdt eigenlijk iedereen rond op een scootertje op hun weg te banen in de overvolle steden. Het is veel handiger om op een compacte tweewieler door de stad te zoeven dan met een logge auto telkens voor rood licht te staan.

Op de Filipijnen zijn ze wel wat gewend. Hier rijden ontelbaar veel scooters rond, de plaatjes van 14 man op een brommertje zijn ons wel bekend, en is er geen beter vervoersmiddel te bedenken. Wel zijn ze nogal vervuilend, maar ze hebben dan ook niet de beschikking over een elektrische scooter via Lasourisscooters.nl. Komt misschien nog.

Het leek hen daar dan ook een goed idee om een mini-MotoGP te organiseren: alleen scooters waren toegestaan en het circuit paste in de gemiddelde Gooische achtertuin. Het zorgde voor het nodige spektakel, de mannen reden als een stel drugsrunners op de vlucht voor Filipijnse regering. Dat kan natuurlijk alleen maar fout gaan, en dat ging het dus ook.

Reageer op artikel:
Filipijnse scooters gaan los op mini-MotoGP
Sluiten