FHM’s soundcheck: Sony Compact Soundbar

Redactie 18 jul 2017 Entertainment

Voor de ultieme film of game ervaring heb je uiteraard goed beeld nodig, maar geluid is misschien wel net zo belangrijk. Alleen bij goed geluid kop jij een deuk in je plafond bij die goede schrikmomenten in een horrorfilm. In onze zoektocht naar een goed systeem, valt ons oog op de Sony HT-MT300 Compact Soundbar. Die moeten we natuurlijk even proberen.

Op het eerste oog ziet hij er prima uit. Valt niet teveel op in je kamer, dus is niet vervelend aanwezig. Dat is wel wat anders dan die homecinema boxjes waar je bijna je enkels over breekt als je door de woonkamer wandelt. Als je kijkt naar andere soundbars is deze, met zijn 300 euro, relatief goedkoop. Waarschijnlijk ook de reden dat de behuizing van kunststof is, maar dat mag de pret niet drukken.

FHM-Sony Soundbar

Geluid
Waar het ons vooral om gaat is of dit ding een beetje geluid kan pompen. Je merkt een duidelijk verschil tussen de speakers van je tv en het geluid uit de soundbar. Verwacht geen Dolby Atmos, maar dat mag voor die prijs ook niet. Muziek en filmgeluid komt meer tot leven dan het doffe geluid dat uit je standaard speakers komt, waardoor het voor audiofielen toch net even wat prettiger is.

Ook heel chill; de subwoofer is niet zo lomp groot. Waarschijnlijk kun je ‘m onder de gemiddelde bank wel kwijt zodat je er totaal geen last van hebt in je woonkamer.

FHM-Sony Soundbar

Gebruik
Verder kun je de soundbar via de knoppen op de bovenkant besturen. Daar zal je voor de meeste standaard opties wel voldoende aan hebben en voor alle extra’s heb je een handige afstandsbediening. Zodat je vanaf je bank helemaal kunt verdwijnen in de reggae van Bob Marley zonder echt in actie te hoeven komen om de volgende track op te zetten.

De aansluiting is helemaal kinderspel. Nodig je neefje of nichtje uit en laat het lekker voor je opknappen. Het enige wat je doet, is namelijk een audiobron aansluiten en uiteraard de subwoofer. Aangezien dat allemaal draadloos gaan heb je daar helemaal geen omkijken naar.

FHM-Sony Soundbar

Sony’s HT-MT300 is dus een prima uitbreiding voor als je het lege geluid van je televisie zat bent. Voor 300 euro is het, vergeleken met andere soundbars, ook nog een best betaalbare variant.

 

Reageer op artikel:
FHM’s soundcheck: Sony Compact Soundbar
Sluiten