FHM x ADE: 9 tips voor nog niet uitverkochte ADE-feesten

Redactie 13 okt 2015 Entertainment

Met meer dan 2.000 artiesten die optreden op 350 verschillende events verspreid over 90 locaties is het Amsterdam Dance Event het grootste club festival op het gebied van elektronische muziek. Van woensdag 15 tot en met zondag 18 oktober staat onze hoofdstad in het teken van ADE. Heel veel is natuurlijk al uitverkocht, maar wat zijn nou de hotste party’s waar je nog kaartjes voor kunt krijgen? Wij tippen de volgende negen fissa’s voor je.

Welk feest: Avondeten
Wanneer: Woensdag 14 oktober
Waar: De Balie
Wat kost het: 15 euro
Waarom moet je erheen: Concept uit Leiden dat z’n debuut maakt op ADE. Om je woensdag lekker af te trappen. Met een grote Britse afvaardiging in de vorm van Leftwing & Kody, Max Chapman en Mark Jenkyns belooft het knallen te worden.

Welk feest: ZeeZout / Feel My Bicep 
Wanneer: Donderdag 15 oktober
Waar: Undercurrent
Wat kost het: 24,50 euro
Waarom moet je erheen: Als je donderdag flink wilt doorhalen op de lekkerste house dan moet je bij ZeeZout zijn. In onze opinie gelijk de vetste ZeeZout avond van de drie. Met Midland, Bicep en Optimo – die nog furore maakte op Lowlands – zit het qua muziek meer dan snor. Dit wordt swingen. Tot 8 uur ‘s ochtends maar liefst. Oh, niet onbelangrijk: ZeeZout staat garant voor veel mooie meisjes in het publiek.

Welk feest: Verknipt  
Wanneer: Donderdag 15 oktober
Waar: Amsterdam Studio’s
Wat kost het: 37,50 euro
Waarom moet je erheen: Verknipt gaat los met twee party’s op de donderdagavond tijdens ADE. Dit vinden wij de fijnste. Voor techno moet je eigenlijk op die andere locatie zijn, maar met Joris Voorn en Nic Fanciulli wordt ook in de Amsterdam Studio’s aan je gedacht. Voor de house moet je zijn bij &Me, Huxley, Tapesh en DJ Sneak. Het is dat we niet overal kunnen zijn. Fraaie line-up. 


Scheepsbouwloods

Welk feest: DGTL presents Paradise 
Wanneer: Vrijdag 16 oktober
Waar: Scheepsbouwloods
Wat kost het: 39,50 euro
Waarom moet je erheen: Als je van rollende techhouse houdt dan moet je op vrijdag bij DGTL zijn. De Scheepsbouwloods is een geniale, industriële locatie waar je tot in de vroege uurtjes kunt doorhalen met de vrienden van publiekstrekker Jamie Jones.

Welk feest: Kriss Kross ADE Special  
Wanneer: Zaterdag 17 oktober
Waar: Chicago Social Club
Wat kost het: 17,50 euro
Waarom moet je erheen: De mannen van Kriss Kross weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Verwacht vunzige hitjes, old skool rapclassics, knappe vrouwen en heel veel confetti. [Edit: oké, zien nu dat ‘ie wel sold out is, maar op Ticketswap kun je vast wel een paar kaartjes hosselen.]

Welk feest: Rush Hour x L.I.E.S x Banlieue
Wanneer: Zaterdag 17 oktober
Waar: Radion
Wat kost het: 24,30 euro
Waarom moet je erheen: Het beste van het beste dat Rush Hour te bieden heeft. Het schijnt dat de grond van wijlen Trouw nog steeds trilt bij de laatste avond van deze mannen. Ron Trent, I-F, Instellar Funk, Antal, Hunee… helden in overvloed. Wel op tijd komen, want er zijn nog maar tweehonderd kaarten aan de deur. Overigens kun je na 06:00 uur ook kaartjes kopen om je laatste schoenzooltjes eraf te dansen.


De Marktkantine

Welk feest: Next Monday Hangover 
Wanneer: Zondag 18 oktober
Waar: De Marktkantine
Wat kost het: 19,95 euro
Waarom moet je erheen: Oef, leef je nog jongen? Goedzo. In dat geval kun je zondag op heerlijke wijze ADE uitzwaaien met de sicke platen van Job Jobse, Jennifer Cardini en Mano le Tough. Als je nog niet overtuigt bent: Geraldine Kemper verklaarde in het Parool dat dit haar feestje is. Voorverkoop is sold out, maar ook hier nog 300 kaarten aan de deur.

Welk feest: Hyte x Used x Abused  
Wanneer: Zondag 18 oktober
Waar: Warehouse Elementenstraat
Wat kost het: 32,50 euro
Waarom moet je erheen: Als je fistpompend de maandagochtend in wilt beuken dan is dit je party. Loco Dice & De Sluwe Vos. Nuff said. Doe je houthakkersblouse aan, dit wordt zagen.

Reageer op artikel:
FHM x ADE: 9 tips voor nog niet uitverkochte ADE-feesten
Sluiten