FHM reviewt Gaming Headset van Steelseries

Redactie 16 sep 2015 Entertainment

FHM kreeg een nieuwe koptelefoon toegestuurd. En wel de Siberia P100 van Steelseries, een gaming headset voor de PS4. Of we die wilden reviewen. Maar natuurlijk. Dus doken we onze mancave in, slingerden we onze PlayStation aan, zetten we de koptelefoon op onze kop en gingen we er eens goed voor zitten. Dit waren onze bevindingen.

Prijs 
€ 49,99

Eerste indruk
Een mooie, cleane koptelefoon komt uit de doos tevoorschijn. Wat ons in positieve zin opvalt is dat ‘ie echt nagenoeg niks weegt. Je zet ‘m op je kop en je voelt ‘m niet meer. Dat kan cheap aanvoelen, maar is bij deze niet het geval. Een ander pluspunt is het ontwerp. Hij zit zoals sommige headphones niet op je oor, maar eroverheen. Als een oorwarmer. Hier kan je uren mee gamen zonder dat je een verwrongen of pijnlijk oor oploopt. Minpunt is dat ‘ie niet draadloos is. Aan de andere kant ook een voordeel, want je kunt nu te allen tijde doorspelen, zonder dat je tijdens een verhitte Call of Duty battle opeens je koptelefoon uitvalt en daardoor essentiële communicatie wordt verstoord tussen jou en je teammaten.

Functionaliteit
Je plugt ‘m in en hij doet het. Geen bluetooth geneuzel. Voor een controller is ‘ie perfect, maar stel dat je muziek wilt luisteren op je telefoon dan kun je je tellie niet in je zak hangen, want daar is het draadje te kort voor. Met de knop aan de zijkant van de headphone bedien je alles. Praten, muziek uit en aanzetten. Supersimpel en handig. Het ontbreken van een volumeknop voelt wel als een gemis.
 

Geluid
Ondanks het ontbreken van noise cancellation is het geluid gewoon goed. Het is zuiver, helder en steady. Je hebt de ruimte om jezelf te verliezen in een game. Dat is in onze opinie de belangrijkste feature die een headset moet hebben. Ook de headsetcommunicatie met je vrienden is uitstekend verstaanbaar. Zo zaten we tijdens Call of Duty bij een Engelsman en een Fransman in een team, en die hoor je gewoon zonder haperingen. Alsof ze in de kamer naast je zitten. Dat is heel relaxt, want een headset koop je natuurlijk ook om met elkaar te communiceren tijdens het gamen. En dan wil je niet het gevoel hebben alsof je daadwerkelijk in Syrië zit te battlen met allerlei gare ruis op de lijn, dan wil je elkaar goed kunnen verstaan. En dat werkt met de P100. Wat we wel missen zijn bijvoorbeeld de vliegjes die om je oor cirkelen, de voetstappen achter je bij een game als The Last of Us. Maar goed, het is een stereo koptelefoon. Dan mag je ook geen 7.1 ervaring verwachten. Als je een kwalitatief goede headset wilt hebben voor nog geen vijftig euro, dan is dit een meer dan prima keuze.

Pluspunten                                                                           Minpunten 
Lichtgewicht                                                                          Ontbreken van volumeknop
Comfort                                                                                  Beleving
Helder geluid
Bedieningsgemak

Reageer op artikel:
FHM reviewt Gaming Headset van Steelseries
Sluiten