FHM gaat los met de nieuwe Raumfeld speakers en streamt een paar dikke beats

thomas 28 okt 2015 Entertainment

Met dank aan alle draadloze netwerkspeakers ben je tegenwoordig de dj van je eigen woon-, slaap- of badkamer. Zet deze speakers door je huis, gooi ze op je wifi netwerk en gebruik je smartphone of tablet om door het hele huis je favoriete beats te knallen. De keuze netwerkspeakers is eindeloos en daarom gaan we je helpen om de juiste keuze te maken. Speciaal om de nieuwste Raumfeld speakers te testen gaf FHM een dikke houseparty en pompten we de Raumfeld One M en de Raumfeld Stereo Cube tot het uiterste.

De eerste indruk
Over een paar uurtjes worden de eerste gasten verwacht en dat betekent dat de muziek geregeld moet gaan worden. Snel worden de speakers uit de saaie grijze doos gehaald en klaar gezet voor gebruik. Onze verwachtingen zijn hooggespannen want het zijn geen goedkope jongens. Voor de One M betaal je 399,99 euro en voor de Stereo Cubes zelfs 499,99 euro. Toen we de Raumfeld One M uit de doos haalde viel meteen het design op. Een strakke, moderne en elegante speaker die met zijn glanzende witte kleur niet misstaat in je woonkamer. De knoppen voor het volume en de bediening zijn gemaakt van geborsteld aluminium en maken deze stijlvolle speaker helemaal af. Aan de onderkant zit een flinke subwoofer voor de bass, dus dat belooft veel goeds voor het betere stampwerk. De Raumfeld Stereo Cubes heeft dezelfde stijl en uiterlijk, maar het belangrijkste is dat het twee afzonderlijke speakers zijn en dat is iets dat we niet vaak zien bij netwerkspeakers. Wat wel ontbreekt is een aparte subwoofer, we zijn benieuwd of we straks het verschil gaan horen.

Aansluiten die handel
Beide speakers staan op hun plekken en zijn gereed om aangesloten te worden. Uit de grote doos halen we de meegeleverde kabels. Een stroomkabel, een netwerkkabel en in het geval van de Stereo cubes een kabel om beide speakers met elkaar te verbinden. Volgens het boekje hoef je de speakers niet aan te sluiten doormiddel van de netwerkkabel en kan het ook gewoon draadloos. Omdat we geen zin hebben in veel kabels in een huis vol dronken feestgangers doen we zoveel mogelijk draadloos en laten we de netwerkkabel lekker in de doos. Alleen nog de stekker in het stopcontact stekken en ze zijn klaar voor gebruik. 

Zonder een app ben je nergens
Volgens het instructieboekje moeten we de app downloaden om de speakers gereed te maken voor gebruik. Via de Playstore en de Applestore halen we de app binnen en volgen we de instructies op het scherm. Hij moet even zoeken maar na het indrukken van een paar knopen is de speaker gevonden en zoekt hij naar updates. Het updaten is ook zo gepiept en we zijn ready om beats te pompen. 

Wat valt er te beleven naast Spotify?
Alles staat klaar en onze smartphones zijn verbonden met de speakers. Tijd om te zien of de speakers net zo goed klinken als ze er uit zien. Zonder al te veel moeite streamen we de muziek die op onze telefoons staat naar de speaker, en via de Spotify app hebben we keuze uit meer dan genoeg nummers. Helaas komen we er ook snel achter dat de Raumfeld app niet heel veel diensten ondersteunt en omdat er geen aux ingang op zit kan je je telefoon alleen met een jack-tulp kabel aansluiten. Helaas hebben we die niet bij de hand. Daardoor ben je voornamelijk afhankelijk van de diensten in de app en je kan bijvoorbeeld radio luisteren via TuneIn Radio, maar diensten als SoundCloud, Deezer en Youtube werken niet mee en dat is een groot minpunt. Je kan wel een USB stick, harde schijf of zelfs een cd-speler aansluiten, maar het blijft knagen dat het aantal diensten nogal beperkt is. Ze proberen wel de nieuwe streamingdienst Tidal te promoten maar wij hadden liever de mogelijkheid gehad om via Soundclound te streamen. Gemiste kans.

Tijd om te knallen!
Gelukkig zijn we het gezeur over de diensten snel vergeten als de eerste beats uit de speakers knallen, want dat klinkt verdomd lekker. Raumfeld staat bekend om de hoge kwaliteit die zij leveren en deze speakers zijn daarop geen uitzondering! Het geluid van beide speakers is kraakhelder en ook als we ze op standje burenruzie zetten is er bijna geen vervorming of kwaliteitsverlies. Beide speakers klinken dus goed en hebben allebei zo hun specialiteit. De One M heeft dankzij de subwoofer een wat voller geluid, maar de Cube levert weer volwaardig stereo geluid door de twee losse speakers. Het is dus net waar je naar opzoek bent. Genoeg gelul, tijd voor een feesie!

The day after

Zoals het hoort hadden we de volgende ochtend een flinke kater, maar dat had niks met de speakers te maken. De netwerkspeakers van Duitse makelij zijn niet alleen een lust voor het oog, maar klinken ook nog eens heel goed. Zoals je kon lezen is er weinig mis met de apparatuur van Raumfeld, maar het is toch zonde dat het aantal diensten die ondersteund worden nogal beperkt is en dat er geen aux port is waardoor je je telefoon alleen kan aansluiten met een jack-tulp kabel. Dit zijn toch wel dingen die je mag verwachten bij speakers van deze prijs. Als Raumfeld hier nog even wat aan doet dan hebben we echt te maken met topspeakers.

+ Strak, modern en stijlvol design Geen aux ingang
+ goede geluidskwaliteit, ook bij hoog volume App ondersteunt weinig diensten
 

We testen de nieuwe boxen van @raumfeld met een fijne track van @toddterjeolsen. Wat vinden we van de dansskills van onze @dearjohnmusic? #dirk #raumfeld #dearjohn #dancin #toddterje #inspectornorse #zietergoeduithoordirkhé

Een video die is geplaatst door FHM Nederland (@fhm_nederland) op

Wil je meer weten over deze speakers? Ga dan naar www.raumfeld.com


WIL JIJ DEZE BOXEN WINNEN? 
1.
Like dit artikel
2. En beantwoord de volgende vraag: uit welk land komt Teufel?
          a. Noord-Korea
          b. Zimbabwe
          c. Denemarken
          d. Duitsland  

Laat je antwoord achter in de comments en maak kans op één van deze vette speakers

Update: de winnaars zijn gekozen en hebben persoonlijke bericht gehad

Reageer op artikel:
FHM gaat los met de nieuwe Raumfeld speakers en streamt een paar dikke beats
Sluiten