FBI: ‘Hitler heeft nog lang een lekker leventje in Argentinië gehad’

luc 2 apr 2015 Entertainment

Onlangs vrijgegeven FBI-documenten bewijzen dat de Amerikaanse overheid op de hoogte was dat Adolf Hitler levend en wel woonachtig was in het Andesgebergte, tot lang na de Tweede Wereldoorlog. Wat wij weten is dat Hitler op 30 april 1945 zelfmoord pleegde in zijn ondergrondse bunker. Zijn lichaam werd later ontdekt en geïdentificeerd door de Sovjets voordat zij zich terug haastten naar Rusland. Is het echt mogelijk dat de Sovjets al die tijd hebben gelogen, en de geschiedenis met opzet hebben herschreven?

Niemand dacht zo totdat onlangs enkele FBI-documenten werden vrijgegeven. Het lijkt erop dat de meest gehate man in de geschiedenis is ontsnapt en nog een rustig leven heeft kunnen leiden in de prachtige uitlopers van het Andesgebergte.

De Intelligence Community wist ervan.
Onlangs vrijgegeven FBI-documenten laten zien dat niet alleen de zelfmoord van Hitler en dood van Eva Braun zijn gefaked, blijkbaar zou het beruchte paar hulp hebben gehad van de directeur van de OSS (Office of Strategic Services), Allen Dulles. In een FBI-document uit Los Angles, is bekend geworden dat de dienst op de hoogte was van een mysterieuze onderzeeër op weg naar de Argentijnse kust met als doel hoge nazi-functionarissen af te zetten. Wat nog verbazingwekkender is het feit dat de FBI wist dat Hitler in feite woonachtig was in de uitlopers van de Andes.

Wie is de mysterieuze Informant?
In een Los Angeles brief aan het bureau in augustus 1945, heeft een onbekende informant afgesproken om informatie uit te wisselen voor politiek asiel. De informant wist niet alleen dat Hitler zich in Argentinië begaf; hij was ook één van de bevestigde vier mannen die de Duitse onderzeeër had ontmoet. Blijkbaar waren er twee onderzeeërs gearriveerd aan de Argentijnse kust. Hitler met Eva Braun waren aan boord van de tweede. De Argentijnse regering verwelkomde niet alleen de voormalig Duitse dictator, maar heeft ook geholpen met zijn schuilplaats. De informant gaf niet alleen een gedetailleerde routebeschrijving naar de dorpen waar Hitler en zijn partij door reisden, maar ook geloofwaardig fysieke details over Hitler.

De FBI probeerde Hitler’s verblijfsgegevens te verbergen.
Zelfs met een gedetailleerde fysieke beschrijving en aanwijzingen, deed de FBI nog steeds niets met deze nieuwe leads. Zelfs met bewijs van de Duitse sub U-530 op de Argentijnse kust, en tal van ooggetuigenverslagen van Duitse leger officieren, onderzocht niemand het.

Nog meer bewijs is gevonden:
Samen met de FBI documenten die ooggetuigenverslagen van Hitler’s verblijfplaats in Argentinië bevatten, is meer bewijs aan het licht gekomen die bewijzen dat Adolf Hitler en Eva Braun niet in die bunker stierven. In 1945 werd de Naval attaché in Buenos Aires geïnformeerd door Washington dat er een grote kans was dat Hitler en Eva Braun net waren aangekomen in Argentinië. Dit valt samen met de waarnemingen van de onderzeeër U-530. Toegevoegd bewijs komt in de vorm van krantenartikelen waarin een landhuis in Beierse stijl in de uitlopers van het Andesgebergte werd gebouwd. Verder bewijs komt in de vorm van architect Alejandro Bustillo die over zijn ontwerp en de bouw van de nieuwe woning van Hitler schreef, die werd gefinancierd door rijke Duitse immigranten.

Onweerlegbaar bewijs dat Hitler ontsnapte
Misschien wel het meest waterdichte bewijs dat Hitler de val van Duitsland overleefde ligt in Rusland. Met de Sovjetbezetting van Duitsland, werden vermeende resten van Hitler snel verborgen en naar Rusland gestuurd, waarna ze nooit meer zijn gezien. Dat is tot 2009, toen een archeoloog uit Connecticut State, Nicholas Bellatoni, DNA-tests mocht uitvoeren op een van de schedel fragmenten die was teruggevonden. Wat hij ontdekte veroorzaakte een reactie bij de intelligentie en wetenschappelijke gemeenschappen. Niet alleen komt het DNA niet overeen met opgenomen samples waarvan gedacht werd dat die van Hitler zijn, ze kwamen ook niet overeen met het vertrouwde DNA van Eva Braun. Dus de vraag is, wat hebben de Sovjets ontdekt in de bunker, en waar is Hitler?

Is het mogelijk?
Met al de nieuwe aanwijzingen die aan het licht zijn gekomen, is het mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat Hitler niet alleen ontsnapte uit Duitsland, maar dat hij ook hulp van de internationale inlichtingendiensten heeft gekregen. Vrijgegeven FBI-documenten bewijzen dat ze niet alleen bewust waren van Hitler’s aanwezigheid in Argentinië, maar dat ze ook hebben geholpen om het te verdoezelen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de OSS een hoge gerankte Nazi ambtenaar aan straf en gevangenneming hielp ontsnappen. Kijk naar het verhaal van Adolf Eichmann, die ook in Argentinië gevestigd was in de jaren ‘60.

Of het een grote hoax is of niet, we zullen er waarschijnlijk nooit helemaal achter komen. Voor hetzelfde geldt zit hij samen met Elvis, 2Pac en Kurt Kobain op een eiland. Wie zal het zeggen?

Reageer op artikel:
FBI: ‘Hitler heeft nog lang een lekker leventje in Argentinië gehad’
Sluiten