Fancy a date? Donderdag zijn er 85 vallende sterren per uur te zien

Redactie 11 aug 2015 Entertainment

Zeg, meneer de romanticus. Als je punten wil scoren bij een meisje, dan moet je haar aanstaande woensdagnacht charteren voor een date onder de sterren. Morgennacht, dus in de nacht van woensdag op donderdag, zijn er maar liefst 85 vallende sterren per uur te zien. Dat zijn een hoop wensen.

Dit komt omdat de meteorenzwerm Perseïden zijn maximum bereikt. Als je echt optimaal van de nacht gebruikt wilt maken, dan moet je zorgen dat je om 03:30 uur op een rustig, onverlicht plekje onder de sterren zit. Op dat moment zijn er boven Nederland gemiddeld 55 meteoren per uur te zien. Samen met meteoren van andere zwermen zijn er dan plus minus 68 vallende sterren per uur te zien.

Het belooft een regelrecht spektakel te worden, want de Perseïden zijn fucking helder en hebben van die toffe nalichtende sporen. Die sterren gaan als de brandweer, want de meteoren razen met een snelheid van 213.840 km/u door het universum. Fix je chick en zet de wekker, dit wordt magistraal. Tip van FHM’s apotheker: regel een paar 2cb-pilletjes bij de plaatselijke dealer voor de astronomische space-ervaring. Maar dat heb je niet van ons.

Reageer op artikel:
Fancy a date? Donderdag zijn er 85 vallende sterren per uur te zien
Sluiten