Er komt een dikke nieuwe club in Den Haag

Redactie 23 feb 2017 Entertainment

Als je een avondje goed wil partyen kun je in ons land eigenlijk maar terecht in een paar steden. In Amsterdam kun je elk weekend wel ergens goed van god los en in Rotterdam kan je ook altijd wel prima een gat in de nacht dansen. Verder heb je in Utrecht en Groningen wel een paar clubs. Maar wat nou als je in Den Haag woont? Ja, je hebt PIP die goede feesten geven, maar verder?

Daar komt verandering in, want eind mei opent de Grote Markt in Den Haag een nieuwe club. In het voormalige Kwantum-gebouw komen daarnaast een restaurant, rooftop, werkruimtes en een podium.

De intiatiefnemers Raoul Ferla en Torsten Heeres zijn op dit moment nog bezig met een crowdfundactie waarin 350K losgepeuterd moet worden. Quantum heet het project voorlopig.

‘Quantum moet de ontmoetingsplek in het centrum van Den Haag worden voor mensen met een internationale lifestyle. Drinken, eten en ontmoeten en thuisvoelen staan hier centraal. Het zal een fijne en inspirerende plek worden met een kosmopolitische sfeerbeleving’, aldus de ondernemers. ‘Het gebouw wordt volledig en optimaal benut en de functies worden geplaatst op posities die daar het best bij passen. Alle etages zullen dezelfde uitstraling hebben: industrieel, maar wel op een vernieuwende manier.’

Techno GIF - Find & Share on GIPHY

Sounds good. De club moet komen in de kelder, met een oppervlakte van 150 m². Die club zal in het weekend dienen als poppodium, waarna die ’s avonds zal transformeren in een danskelder. Raoul: ‘Het wordt een rauwe en industriële club.’ Geluidstesten zijn al gedaan en er is geen geluidshinder dus dat ziet er allemaal goed uit.

Verder zal op de begane grond een restaurant komen, een coffee to-go en een bar. De eerste etage zal worden gereserveerd voor verhuur van kantoor- en vergaderruimte, de tweede etage is voor conferenties, presentaties en workshops en tot slot komt er op het dakterras een rooftopbar met uitzicht over de skyline van Den Haag.

Mooie uitgaansinitiatieven voor onze hofstad!

Entree Magazine

Reageer op artikel:
Er komt een dikke nieuwe club in Den Haag
Sluiten