Er is eindelijk een verbod op de orka shows in SeaWorld San Diego

redactie 15 sep 2016 Entertainment

Eindelijk is er dan een verbod op de onethische shit die er gebeurt in SeaWorld van San Diego. De gouverneur van Californië heeft een wet aangenomen die het verbiedt om orka’s geboren te laten worden in gevangenschap en ze worden gedwongen te stoppen met de veel bekritiseerde orka shows. Er staat nu een boete van $100,000 dollar op het overtreden van de wet.

Dat werd de hoogste tijd. Orka’s zien er misschien leuk en speels uit, maar het zijn eigenlijk trotse jagers die niks te zoeken hebben in een vissenkom. Wel mogen er nog orka’s gehouden worden voor wetenschappelijke doeleinde, laten we hopen dat daar geen misbruik van gemaakt wordt.

De orka’s die nu nog leven in deze Sea World zullen wel hun verdere leven in de waterbak blijven omdat zij niet kunnen overleven in het wild. Ook is het zo dat de SeaWorld’s in Orlando en San Antonio gewoon lekker door gaan met orka’s pesten. Toch is dit in ieder geval de eerste stap op naar een toekomst waarbij deze majestueuze zoogdieren niet zo gedomesticeerd worden.

Reageer op artikel:
Er is eindelijk een verbod op de orka shows in SeaWorld San Diego
Sluiten