Gisteravond was er een epische Beatles-reünie mét een Rolling Stones-gitarist

redactie 17 dec 2018 Entertainment

Gisterenavond werd er muziekhistorie geschreven. Eigenlijk hadden we die avond allemaal wel in Londen willen zijn. Paul McCartney gaf daar een uitverkocht optreden. Nou is dat op zich al wel leuk, maar dit optreden was wel heel bijzonder. Zo kreeg het publiek een Beatles-reünie mét Rolling Stones-gitarist Ron Wood. Wow!

Het is natuurlijk vet sad, want er leven eigenlijk nog maar twee Beatles. John Lennon werd in 1980 vermoord en George Harrison overleed in 2001. Alleen Paul McCartney en drummer Ringo Starr zijn alive and kicking. Deze twee muzikale helden moeten we koesteren, want ze staan nog steeds op de bühne. Ringo Starr beklom gisteren samen met Rolling Stones-gitarist Ron Wood het podium om samen met Paul het Beatles-nummer Get Back te spelen.

B-kantje

Het hele publiek werd helemaal gek toen ze zagen wat er gebeurde. Logisch ook. Get Back is een Beatles-song uit 1969. Het was het B-kantje van het nog veel bekendere Let it Be.  We zijn nu bijna 50 jaar (!) verder. Nog steeds staat dit liedje als een huis. Deze gasten zijn net als goede wijn, het wordt met de jaren beter. De dochter van Paul plaatste deze geniale foto net voor het optreden:

View this post on Instagram

Emma Thompson a couple of Beatles a stone and moi… kick ass tonight dad x Stella

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on

We gaan nog even terug naar 1969. De Beatles gaven daar hun allerlaatste live-optreden bovenop het dak van Apple Corps in Londen. Ze begonnen met -jawel- Get Back.

Reageer op artikel:
Gisteravond was er een epische Beatles-reünie mét een Rolling Stones-gitarist
Sluiten