Emma Watson en Tom Hanks in spannende toekomst-thriller The Circle

Redactie 11 feb 2017 Entertainment

Nog even en je kan alles online doen. De digitale wereld slaat zijn vleugels uit en omvat steeds meer van ons leven. Sociale media hebben heel veel data verzameld over hun gebruikers en de overheid wil het liefst ook meeluisteren. Het is fijn dat je via je smartphone je koelkast wat kouder kan zetten zodat je bij thuiskomst geen lauw bier hoeft te drinken, maar waar gaat het heen in de toekomst?

Tegenwoordig wordt er veel op het wereldwijde web gedeeld, zelfs als je er wat minder blij mee bent. Het is niet heel gek met alle dreigingen tegenwoordig dat men wat meer controle wil hebben, maar waar ligt de grens? Bestaat privacy over een aantal jaar nog wel? Een nieuwe potentiele blockbuster gaat door op die vragen.

In The Circle wordt Mae, gespeeld door heerlijke Emma Watson, aangenomen bij het bedrijf The Circle en kan ze haar geluk niet op. Dit bedrijf is toonaangevend in de digitale sector. Toch blijkt het niet helemaal fantastisch. Geheimen zijn leugens, sharing is caring en privacy is diefstal zijn de leuzen van het grote techconcern. Behoorlijk fout en daar komt Mae dan ook achter. Tom Hanks speelt de rol van CEO in de sci-fi thriller gebaseerd op de gelijknamige bestseller van David Egger. Vanaf 28 April in de bioscoop.

Reageer op artikel:
Emma Watson en Tom Hanks in spannende toekomst-thriller The Circle
Sluiten