Elon Musk geeft zijn eigenzinnige kijk op het broeikaseffect

redactie 2 sep 2016 Entertainment

Of je nou wilt of niet, het broeikaseffect bestaat en het is een feit dat we een hoop ranzige gassen de lucht in pompen. Gevolg daarvan is dat ijsberen minder ijsschotsen hebben om te chillen, de temperatuur stijgt en de lucht die we inademen vuiler is dan tig jaar geleden. Maar de lange termijneffecten kunnen we alleen maar naar gissen. Elon Musk is het genie dat we kennen van Tesla, PayPal en SpaceX en iemand die nooit te beroerd is om ergens z’n mening over te geven. Zo ook over het broeikaseffect en je zou er haast ongerust door worden.

Elon is allerminst positief over de toekomst van de aarde en net als veel andere slimme koppen roept hij op tot duurzamer leven. Hij noemt de huidige uitstoot van de broeikasgassen, het domste ‘experiment’ dat de mensheid heeft gedaan in de geschiedenis. De gehele toekomst van ons aller aarde staat namelijk op het spel.

Ook roept hij op tot het gebruik van duurzame producten en energie, zoals zijn Tesla auto’s. Toevallig. Of misschien wel helemaal niet. Feit is dat Elon een visionair is en zijn uitlatingen wel degelijk hout slaan. De conclusie van zijn verhaal kun je wel raden: als we zo doorgaan gaat de wereld volledig naar de klote.

Reageer op artikel:
Elon Musk geeft zijn eigenzinnige kijk op het broeikaseffect
Sluiten