Eindbazen bouwen post-apocalyptische, gepantserde off-roader

redactie 13 jun 2016 Entertainment

De Triumph Tiger 800XC is een aardige off-roader, maar de techneuten van Icon 1000 uit Oregon vonden dat daar wel een schepje bovenop kan. Ze hebben ‘m volledig zombie-proof en battle ready gemaakt, als een oude militaire crosser die je in het bezit zou verwachten van een voormalig elitesoldaat die een groepje huurlingen leidt in een post-apocalyptische, van plagen en zombies vergeven wereld. De inspiratie voor deze racemotor kwam van de kameel, omdat het een gehard beest is dat lange tijd in de hitte en droogte kan overleven. Deze motor wordt dan ook niet voor niets de Dromedarii Icon 1000 genoemd.

De gepimpte Triumph heeft zijn ruige karakter te danken aan het feit dat ‘ie gestript is van al het esthetische fabriekswerk en voorzien van full body armor in de vorm van stalen platen en kooien. Waarom? In een post-apocalyptische wereld waar het recht van de sterkste geldt heb je een voertuig nodig dat onaantastbaar is.

Ook kan ‘ie over een lange afstand mee: de brandstoftank is extra groot en er zijn zelfs extra brandstofcellen en explosiebestendige gastanks aan het geheel toegevoegd. De Dromedarii beweegt zich voort op Continental TKC80-banden, die erom bekendstaan dat ze nauwelijks te verwoesten zijn. Met de PIAA xenon koplampen als kers op de taart is deze motor lean, mean en ready to fight.

Reageer op artikel:
Eindbazen bouwen post-apocalyptische, gepantserde off-roader
Sluiten