Een vodka Red Bull heeft hetzelfde effect als een lijntje cocaïne

redactie 27 okt 2016 Entertainment

Jij drinkt graag een vodka / Red Bull tijdens het stappen? Denk voortaan maar twee keer na als je er een bestelt, want uit onderzoek is gebleken dat een vodka red bulletje hetzelfde effect sorteert als het snuiven van een lijntje cocaïne.

Dr Richard van Rijn van de Purdue University legt het even voor je uit: ‘It seems the two substances together push them over a limit that causes changes in their behaviour and changes the neurochemistry in their brains.

Energiedrankjes als Bullit, Monster en Red Bull bevatten over het algemeen liefst tien keer zoveel cafeïne als een colaatje, ice tea of Sprite. Mix je zo’n energydrankje ook nog met alcohol, dan heeft dit hetzelfde effect als het witte snuifgoed.

Voor het onderzoek gebruikte een team van Amerikaanse onderzoekers jonge en volwassen muizen om de effecten van het populaire uitgaansdrankje te vergelijken met sos. Daaruit bleek dat de volwassen muizen die alcohol en energydrank kregen precies dezelfde psychische en neurochemische reactie vertoonden als de volwassen muizen die cocaïne voorgeschoteld kregen.

Natuurlijk gelden die resultaten niet één op één ook voor mensen, maar toch. Het zegt wel wat. Een voordeel: een vodka/energy is een stuk goedkoper dan een pakje cocaïne en je neus blijft ook nog eens heel. Voor de rest drinken wij dit weekend wel gewoon een vertrouwde goudgele rakker.

Via: standard.co.uk

Reageer op artikel:
Een vodka Red Bull heeft hetzelfde effect als een lijntje cocaïne
Sluiten