Een tour door de überluxe McLarenfabriek

koen 18 dec 2014 Machines

Of je nu altijd al hebt willen rijden in de F1, de MP4-12C je ultieme droomauto is of je megafan was van Mika Hakkinen. Elke autofanaat heeft wel iets met Mclaren. Maar hoe zit het eigenlijk met het Britse automerk en waar worden al die dikke de sportwagens geproduceerd?

De brute vierwielers worden gemaakt in het Engelse Woking, onder de rook van Londen. Ook het technologische centrum is hier gestationeerd. Wanneer je in de handel zit van dure, luxe paradepaardjes kun je niets anders verwachten dan dat de fabriek ook van vette proportie is. En dat is ‘t. Futuristisch, modern en vernuftig. Een fabriek die zich kan meten met de allerfraaiste werkplaatsen ter wereld.

Het technische centrum heeft de vorm van een Yin Yangteken. Het vette is dat het ‘Yang’-gedeelte uit regenwater bestaat en fungeert als koelingssysteem voor het gebouw. Om de auto’s optimaal te kunnen testen mag een windtunnel natuurlijk ook niet ontbreken in deze top notch fabriek.

Verder is er uiteraard een automuseum aanwezig waarin met aandacht voor de geschiedenis van het roemruchtige automerk en een aantal fraaie exemplaren. Het is ook belangrijk om af en toe even te kunnen relaxen en daarom is er een, hoe kan het anders, golfbaan aangelegd naast de fabriek. Je moet wat, he. 

Hieronder de fabriek in foto’s. Awesome.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Reageer op artikel:
Een tour door de überluxe McLarenfabriek
Sluiten