Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Australië

webredactie 21 mrt 2016 Machines

Het Formule 1 seizoen is weer van start gegaan. Racefans moesten gisterochtend op tijd hun bed uit, maar alle vroege vogels werden niet teleurgesteld. Zoals gebruikelijk werd het nieuwe seizoen in de koningsklasse weer afgetrapt in Australië. Op het stratencircuit van Albert Park zagen we een hoop bekende, maar ook nieuwe gezichten. Het belangrijkste is natuurlijk dat onze Max ook dit seizoen weer van de partij is. De jonge Hollander neemt opnieuw plaats achter het stuur van zijn vertrouwde Toro Rosso, maar dan wel eentje met een nieuwe motor. De verwachtingen zijn door de nieuwe krachtbron van Ferrari een stuk hoger dan vorig jaar, helaas was het eerste weekend niet bepaald een succes.

Alle bekende en nieuwe gezichten op een rijtje

Op zaterdag ging alles nog voor wind. Met een vijfde plek op de startopstelling leek Max een prima uitgangspositie te hebben om flink punten te gaan scoren. Helaas moest hij het uiteindelijk met één schamel puntje doen. De 18-jarige Nederlander zag ondanks een goede start alles fout gaan. "De start ging goed, dus daar was niets te klagen. Daarna ging eigenlijk alles mis." Aldus een zwaar gefrustreerde Max.

De Limburger pakte bij de start één plekje en had zo uitstekende papieren om in de top vijf te eindigen. Een dramatische pitstop gooide helaas roet in het eten. Het geblunder was zowel zijn teamgenoot als zijn team aan te rekenen. Carlos Saintz besloot uit het niets te pits in te duiken en schopte daarmee alles flink door de war. Door de chaos in de pitstraat stonden voor Max niet de juiste banden klaar en verloor hij kostbare seconden. Nog vervelender dan het tijdverlies was dat Verstappen achter zijn Spaanse collega de baan op kwam.

De rondetijden van Max waren beter dan die van veel coureurs voor hem, maar omdat Saintz niet voorbij debutant Palmer kwam verloor het duo veel tijd. De zoon van Jos zat kokend achter het stuur en baalde er van dat Saintz hem niet voorbij liet gaan. "Ik was al de hele race sneller. Dat is tegen hem (Saintz) gezegd en het is niet gedaan, dus ik weet genoeg", aldus Verstappen.

 

Of Max een beetje boos is over de gang van zaken bij Toro Rosso in Australië? Wij denken van wel: ‘Voor mij maakt dat puntje echt geen zak uit’

Geplaatst door Ziggo Sport Totaal op zondag 20 maart 2016

 

Uiteindelijk kwamen ze Palmer nog wel voorbij, maar was er te weinig tijd om nog meer plaatsen op te schuiven. Het dreigde nog even helemaal uit de hand te lopen toen de beide Toro Rosso’s elkaar aantikten. Gelukkig viel de schade mee en kwamen de mannen als negende en tiende over de finish.

De grote winnaars van het weekend waren Nico Rosberg en Romain Grosjean. De Duitser won de eerste race van het seizoen en gaf zijn grootste concurrenten Hamilton en Vettel het nakijken. Eén van de nieuwe teams dit jaar is het Haas F1 Team en die beleefde een absoluut droomdebuut. Fransman Grosjean wist zijn bolide namelijk als zesde over de finish te sturen.

Er gebeurde dus meer dan genoeg tijdens de eerste race, maar de grootste klapper komt op naam van Alonso. De voormalig wereldkampioen maakte een inschattingsfout en lanceerde zichzelf toen hij met Esteban Gutierrez in aanraking kwam. Met ongeveer 300 km/u vloog de Spanjaard in zijn Mercedes de grindbak in. Wonder boven wonder kon Fernando zonder hulp uitstappen en liep hij geen grote schade op. "Ik voel me goed. Het was een combinatie van factoren die uitmondde in een crash. We mogen van geluk spreken dat we allebei in orde zijn", keek Alonso terug op het heftige incident. "Het is aan de veiligheid van de auto’s en de bandenstapel te danken dat ik nog leef. Soms vergeten we wel eens dat we met 300 kilometer per uur racen."

 

Wat een megaklapper van Alonso!!! Een wonder dat hij uit dit wrak stapt. Momenteel wel rode vlag omdat de vele brokstukken moeten worden opgeruimd!

Geplaatst door Ziggo Sport Totaal op zaterdag 19 maart 2016

Reageer op artikel:
Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Australië
Sluiten