Een overzicht van de meest bizarre verkeersovertredingen in Europa

Redactie 17 apr 2017 Entertainment

HomeToGo en HAPPYCAR onderzochten samen de meest belachelijke verkeersovertredingen van de afgelopen tijd en dat leverde mooie verhalen op. Het was natuurlijk nog mooier als je erbij was, maar het blijft spectaculair leesvoer. Hier een selectie:

1. Zwitserland – “Vriend reed in mijn Bentley met 324 km/u”

fhm-Bentley_Continental_GT_V8_008

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die zo hard zijn gegaan als deze dude in Zwiterland. Hij werd gespot op camerabeelden waaruit op te maken was dat hij met maar liefst 324 kilometer per uur de weg over blies met zijn Bentley Continental GT. De bestuurder werd niet op heterdaad aangehouden, maar later opgezocht door de politie. Hij verklaarde niet zelf achter het stuur te hebben gezeten, maar dronken in de bjirijdersstoel te hebben gelegen terwijl een vriend van hem reed. De politie heeft hoe dan ook gelijk zijn rijbewijs afgepakt, hem zes maanden in de cel gestopt en een boete van 1.865 opgelegd. Bummer!

2. Italië – Voormalig CEO van Telecom Italia test Porsche met 311 km/u

fhm-porsche-normal

In Italië is een Porsche 911 Carrera op de snelweg geflitst. Geen handige timing want hij scheurde met maar liefst 311 km per uur over de weg. Hij ging zo hard dat de politie vermoedde dat er sprake was van een meetfout, maar realiseerde al snel dat dit niet het geval was en kwam in actie. Toen bleek de voormalige CEO van Telecom Italia Riccardo Ruggiero achter het stuur te zitten. Hij verklaarde aan de politie dat hij de Porsche Carrera alleen maar wilde testen. Dat hielp niet echt, het werd alleen maar een duurdere testrit. Uiteindelijk kwam hij er vanaf met een boete van €357 en 10 strafpunten voor zijn rijbewijs aftrek (van 20 totaal)

3. Frankrijk – Bestuurder Audi RS4 filmt zelf rit van 310 km/u

fhm-maxresdefault

Een Fransman met een Audi RS4 reed maar liefst 310 km per uur, terwijl de maximale snelheid op deze provinciale weg slechts 110 km per uur was. De wilde rit is door de bestuurder zelf opgenomen. Op de beelden is te zien is hoe de opgevoerde Audi RS4 de snelheidsmeter overschrijdt. De overtreder kreeg uiteindelijk 1 jaar gevangenisstraf voor het in gevaar brengen van andermans leven en voor de tweede keer zonder rijbewijs te rijden.

4. Spanje – Geen rijbewijs en 2,5x de maximale snelheid rijden in Madrid

fhm-porsche

Een 36-jarige dude in een Porsche 911 Carrera heeft dit jaar op 21 maart 2017 het lokale record voor te snel rijden op onnavolgbare wijze overtroffen. De bestuurder is namelijk met 297 km per uur op een tolweg (ten zuiden van Madrid) geflitst en heeft daarmee de maximale snelheid 2,5 keer overschreden. Om de zaken nog spectatulairder te maken, de bestuurder heeft geen rijbewijs, was ook onverzekerd en is zelfs lichamelijk gehandicapt. Zo kreeg de bestuurder uiteindelijk 1 jaar rijontzegging en moest hij een boete van €3.600 betalen.

5. Nederland – Motorrijder filmt rit van 290 km/u maar nooit gepakt

fhm-Kawasaki-ZX-9R

Een van de meest extreme snelheidsovertredingen in Nederland gaat naar een motorbestuurder van een Kawasaki Ninja ZX-9R. Met maar liefst met 290 kilometer per uur trekt de bestuurder het gas open op de N57. De bestuurder rijdt richting Middelburg waar de toegestane snelheid 80 km per uur is. Ondanks dat de bestuurder dit zelf opgenomen heeft en de video op het internet plaatste, is hij nooit gepakt.

Reageer op artikel:
Een overzicht van de meest bizarre verkeersovertredingen in Europa
Sluiten