Een interview met een van de mooiste & leukste presentatrices van ‘t land: Gwen van Poorten

Redactie 18 sep 2015 Entertainment

Gwen van Poorten gaat hard. Ze heeft een drukke zomer achter de rug. Lanceerde haar eigen YouTube-kanaal en is weer volop bezig met een nieuw seizoen van Spuiten & Slikken. En is de knappe brunette eigenlijk nog altijd vrijgezel? FHM sprak met de lieftallige Gwen en babbelden over sekstoys, ketamine en de liefde.

Gwen! Alles lekkâh?
Gaat heel goed! Ik heb het hartstikke druk joh. Zo ga ik morgen een nieuwe Achter de Viral opnemen. Dat programma is zo leuk om te draaien. Achter iedere viral zit namelijk wel een mooi verhaal. De ene keer is dat ontroerend, de andere keer knotsgek. Ik vind het ’t mooiste om andere mensen te verwonderen met markante mensen. Heel veel mensen drijven de spot met mensen die af en toe onhandig overkomen op internet. Maar ik vind dat dat de mensen zijn die de wereld kleur geven. Ik ga liever met dat soort mensen hangen dan met mensen die zichzelf te cool vinden.

Waar ben je verder allemaal mee bezig op het moment?
Ik ben vol voor Spuiten en Slikken aan het draaien. En ik ben heel druk voor YouTube bezig. Zo ben ik daarvoor afgelopen zomer naar Lloret de Mar geweest.

Ja, je hebt tegenwoordig je eigen YouTube-kanaal he?
Klopt! Ik zie YouTube als een plek waar ik mezelf beter kan leren kennen en waar ik kan zien wat anderen leuk vinden om van mij te zien. Daarnaast heb ik alle vrijheid om te maken wat ik wil. Dat is hartstikke leuk en leerzaam.

Ik word niet geil van iets dat van rubber is en trilt

Wat is het verschil tussen televisie maken en een show op YouTube dan?
Het is echt heel verschillend. Er kijken hele andere mensen naar YouTube dan naar tv. Dus je maakt het echt voor een heel andere doelgroep. Het moet veel persoonlijker. De mensen willen jou leren kennen, in plaats van dat je een mooi product levert. Er moet persoonlijkheid in zitten.

En wat kunnen we naast je charmante zelf allemaal zien op je YouTube-kanaal?
Iedere dinsdag om 15:00 uur serveer ik een vlog. Dat is heel uiteenlopend. Vooral heel persoonlijk. Zo had ik laatst een filmpje gemaakt van m’n shoot voor LINDA Meiden. Andere keer zie je weer video’s van festivals waar ik ben geweest of backstage bij Spuiten & Slikken. En mensen kunnen vragen stellen, het is heel interactief. Verder zie je donderdag om 15:00 uur een nieuwe aflevering van een serie. De laatste weken zag je Gwen doet Lloret en nu gaan we verder met nieuwe afleveringen van Achter de Viral.

Ging je zelf vroeger ook altijd op dat soort zuipvakanties?
Nee, ik ben eigenlijk maar één keer zoiets gedaan. Dat was met vrienden naar Chersonissos. Maar ik heb niet het gevoel dat op Cherso gebeurde wat ik in Lloret heb gezien. Maar dat kwam misschien ook wel omdat ik een beetje een tamme tiener was.

Likken, knipogen en met je haren spelen. In Lloret dacht ik dat het kon. #multitasking #lloret2015

Een foto die is geplaatst door Gwen van Poorten (@gwenvanpoorten) op


Je carrière zit wel lekker in de lift. Begonnen met reportages op internet, toen naar muziekzender Xite. En nu alweer een tijdje bij BNN. What’s next?
Ik zit nu anderhalf jaar bij BNN. Alles wat ik leuk vind, mooi vind en waar ik nog van kan leren zit daar. Ik werk met ubertoffe mensen. Ik voel me hier ontzettend thuis. Iedereen vraagt altijd maar ‘wat hierna?’ maar je kan ook gewoon blij zijn met de plek waar je zit. Ik ben heel happy.

Maar je mag toch ambities hebben?
Ja tuurlijk! Ik wil toffe dingen maken voor een groot publiek. Ik zou ooit heel graag een eigen titel willen. Bijvoorbeeld wat Lauren Verster op dit moment heeft. Een programma dat is gebaseerd op haar persoonlijkheid. Wat Sophie heeft met ‘Sophie in de Kreukels’ vind ik ook fantastisch. Ik ben er gewoon aan het achter komen wat het beste bij me past, wat ik leuk vind om te maken en wat werkt. Je zal mij niet zo snel Nieuwsuur zien presenteren.

Met Spuiten en Slikken maak je best bizarre dingen mee. Wat zijn de raarste dingen die je tot nu toe hebt meegemaakt door je werk bij BNN? We hebben eens een item over squirten gedraaid. Toen was ik erbij dat een vrouw ging squirten en heb ik het opgevangen in een bakje zodat we eindelijk eens konden aantonen wat het precies is, namelijk urine. Dat vond ik wel heel opmerkelijk. Lekker, niet echt alledaagse werkzaamheden.

En op het gebied van drugs testen. Wat vond je de leukste die je hebt uitgeprobeerd en waarom?
Ik vond het verrassendste ketamine omdat je er daarna niks meer van voelde. Anderhalf uur nadat het was uitgewerkt was ik weer supernuchter en ook de volgende dag had ik geen kater niks. En dat terwijl ik twee uur daarvoor er vanaf lag als nooit tevoren. Ik kan me niet echt voorstellen dat je dat in het openbaar gaat doen, want je wordt er enorm dom en simpel van. Het chillste vond ik de Vaporizer. Dat is blowen maar dan zonder de tabak. Je hebt wel dampen maar geen rook, waardoor ik ook eindelijk eens kan blowen.

Wat ga je dit seizoen allemaal doen voor Spuiten en Slikken?
De tweede aflevering ging over een transman. Dat is een vrouw die man wordt. Later in het seizoen word ik zelf een transman. Het is heel bekend wat er bij komt kijken voor een man die vrouw wil worden, maar andersom rust er toch meer een taboe op ofzo. Aan het einde van de dag was ik nog nooit zo blij geweest om een vrouw te zijn. Zitten in een lichaam waar je je niet comfortbel bij voelt is echt geen pretje.

Zuster Gwen ?? #spuitenenslikken

Een foto die is geplaatst door Gwen van Poorten (@gwenvanpoorten) op


Wij zijn nu ook bezig met een beetje Spuiten en Slikken, want we testen op het moment allemaal seksspeeltjes. Doe jij daaraan?
Nee, niet echt. Ik heb ze ook niet thuis. Het contrast met het echte werk is zo treurig. Dan doe ik het liever gewoon zelf, dan dat je iets erbij haalt. Ik word niet geil van iets dat van rubber is en trilt.

Doe je dan wel aan porno kijken?
Ja soms, maar niet regelmatig ofzo. Ik vind dat ook wel normaalste zaak van de wereld. Ook dat dat bespreekbaar is. We zitten niet meer in een tijdperk waarin dat niet bespreekbaar is.

Met je carrière komt ook beroemdheid. Wat merk je van je stijgende fame?
Ik heb nu m’n eerste festivalseizoen gehad sinds ik met Spuiten en Slikken ben begonnen. Ik merk wel dat het nu heel anders is om naar een festival of feest toe te gaan. Je bent je er wel bewust van dat veel mensen weten wie je bent. Het zijn eigenlijk altijd hele leuke en positieve reacties. Ik vind het soms wel wennen dat je het niet even uit kan zetten. Je moet er een beetje je weg in vinden, maar dat lukt me wel aardig.

Je behoorde tot de top van onze meest begeerde vrijgezellen van Nederland lijst. Hoe is het nu in de liefde?
Nou, dat gaat eigenlijk wel heel goed! Ik zou nu niet meer tot die lijst behoren, want ik kan nu wel vertellen dat ik sinds niet zo heel lang een vriend heb.

Nooo!
Haha. Als mensen ernaar vragen dan vertel ik het wel. Maar ik heb nu wel minder behoefte om het van de daken te schreeuwen. Als iets echt goed zit, dan vind ik niet dat ik het aan anderen hoef op de dringen om te laten zien hoe leuk wij het hebben. Hij is in elk geval geen publiek figuur. Hij vindt m’n werk wel leuk, maar is helemaal niet geïnteresseerd in een leven in de spotlights. Mensen die in de spotlight staan hebben vaak veel aandacht nodig. Hij heeft dat helemaal niet en dat vind ik wel heel aantrekkelijk in een mens. Wie hij is, wat hij doet, hoe oud hij is en wat z’n lievelingsdier is daar ga ik verder niks over zeggen. Ik kies ervoor om dit werk te hebben, hij niet.

True. Maar je kan toch wel iets loslaten.
Ik had eens een vriendje en toen had ik er voor het eerst openlijk over gepraat in de VIVA. Dat was gelijk m’n eerste grote kennismaking met een groot publiek dat je een kijkje laat nemen in je privéleven. Daarmee geef je de buitenwereld eigenlijk toestemming om zich ermee te bemoeien. Dat vond ik achteraf gezien helemaal niet fijn dus heb ik besloten daarin wat meer gereserveerd te zijn.

Helder. Wat heeft ‘ie gedaan om je hart te veroveren?
Heel veel geduld hebben. Ik dacht altijd dat als je iemand ontmoette je meteen wist of iemand het was ja of nee. Liefde op het eerst gezicht bestaat, maar dat wil niet zeggen dat het een goede relatie wordt. Ik heb voor het eerst in m’n leven de tijd genomen om te kijken of iemand goed bij mij past en om iemand beter te leren kennen. Eerst begon ik aan iets, en dan gingen we kijken of het werkt. Maar dat kijken of het werkt heb ik nu al vooraf gedaan. Hij is echt heel lief. Maar het belangrijkste is dat je het fucking leuk hebt met elkaar.

Ja. Ok. Goed verhaal. ??

Een foto die is geplaatst door Gwen van Poorten (@gwenvanpoorten) op


De favorieten van Gwen

Film: Interstellar was ik heel erg van onder de indruk. Ik hou eigenlijk niet van science fiction en ook niet van films die lang duren. Maar bij deze film bleef ik zelfs op m’n laptop geboeid. Ik vond ‘m zo goed dat ik ‘m de week erna  nog een keer heb gezien in de bioscoop.

Muziek: Ik ben sowieso van de foute muzieklijsten. Maar ik vind Ed Sheeran heel tof.

Eten: Loetje! Biefstuk bij Loetje. Ik wil later m’n kind Loetje noemen. En het geboortekaartje in een bord met jus leggen. Maar ik denk niet dat ik dat erdoor krijg.

Festival: DGTL. Zo vet! Ik had ook kaarten gekocht voor DGTL Barcelona. Maar toen moest ik werken. Heel jammer, ik had me er zo op verheugd.

DJ: Iemand liet me laatst een set van Bonobo luisteren, dat vond ik heel vet.

Reis: Ik ben afgelopen zomer voor het eerst alleen op vakantie geweest. Naar Bali en dat was echt fantastisch. Met name de Gili-eilanden, dat was echt epic.

Date-activiteit: Buiten Amsterdam zijn. Gewoon met de auto de stad uitrijden. Dan heb je al bijna

Reageer op artikel:
Een interview met een van de mooiste & leukste presentatrices van ‘t land: Gwen van Poorten
Sluiten