Dying Light 2 is de tofste first person zombie game die hopelijk verschijnt in 2018

Redactie 15 jun 2018 Entertainment

Van al de E3 2018 games die bekend werden gemaakt, zou Dying Light 2 wel een van de absolute hoogtepunten kunnen zijn. Het vervolg op de game uit 2015, is een first person zombie game die het genre naar een nieuw niveautje tilt. In een oneindige open wereld moet je door middel van parcours zombies omlopen en keuzes maken die direct effect hebben op het welzijn van jouw toekomstige stad. Een spel dat angstig realistisch is en waarbij je daden gevolgen hebben voor de rest van het spel. Niemand die dit spel speelt beleefd dezelfde ervaring!

Release datum

Jammer genoeg heeft de studio nog steeds geen release datum bekend gemaakt. Het kan dus nog even duren eer we dit spel kunnen bemachtigen. Wat we wel weten is dat het voor de PC, PS4 en de Xbox one zal uitkomen, dus maak je geen zorgen je kan het spelletje waarschijnlijk wel spelen als hij uitkomt.

Tweede middeleeuwen

De makers van het spel, Techland, beschrijven de tijd waarin de game plaats vind als de ‘new dark ages’ of in andere woorden een soort van tweede / moderne middeleeuwen. Als we de trailer bekijken klopt dat idee ook wel. We zien mensen die geëxecuteerd worden en het feit dat de veiligheid van steden een stuk belangrijker is. Men kan niet zomaar rondzwerven tussen alle zombies. In dat opzicht vinden alle zombie games plaats in een tweede middeleeuwen. Enfin.

First person RPG

Alhoewel het een first person spel is en een zombie game is Dying Light 2 geen first person shooter. Nee de game zal meer een role playing game zijn en het verhaal wordt zeer belangrijk. Dat kunnen we ook wel een beetje afleiden uit de video’s die tot nog toe gereleaset zijn van de nieuwe game. Jouw keuzes gaan het verhaal en de stad beïnvloeden. Al jouw acties zullen invloed hebben op hoe welvarend (of niet) de stad is.

Alhoewel we nog geen release datum hebben laat Techland gelukkig al wel een aantal minuten aan gameplay zien. Aangezien ze dit durven, zal het spel wel in het laatste stadium van productie zitten. Het zal niet heel lang meer wachten zijn.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Dying Light 2 is de tofste first person zombie game die hopelijk verschijnt in 2018
Sluiten