Dit moet je weten voordat je de Duitse autobahn op gaat

Van plan om deze zomer er eens lekker erop uit te gaan? Altijd een leuk idee om met je auto te toeren naar onze oosterburen bijvoorbeeld. Maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn voordat je de weg op gaat. Je wil natuurlijk niet met bekeuringen thuiskomen van je vakantie in Duitsland. Gelukkig helpen wij jou graag om zonder risico’s de autobahn op te gaan.

Te hard rijden

We snappen dat het heel verleidelijk is om even dat gaspedaal in te trappen in Duitsland. Er staat dan wel dat je op snelwegen 130 km per uur mag rijden, dit is slechts een richtsnelheid, dus harder rijden mag. Maar, als je gepakt wordt, heb je een flinke boete aan je broek hangen. Zo kan de boete binnen de bebouwde kom oplopen tot 630 euro. Buiten de bebouwde kom kan de boete oplopen tot een euro of 600. Dat geld geef je liever aan iets anders leuks uit, toch?

Afstand houden

Waar de Duitse mannen in blauw wel streng op controleren, is het houden van afstand. Voor het berekenen van de juiste minimumafstand in meters tussen jouw auto en de auto voor je, moet je in Duitsland de snelheid waarmee je rijdt, door twee delen. Noemen ze daar ook wel halber Tacho. Dus als je bijvoorbeeld 100 km/h rijdt, moet je ten minste 50 meter afstand houden.

Tolvignetten

Ja, ook met tolwegen zul je ongetwijfeld te maken gaan hebben. Het is daarom handig om een tolvignet aan te schaffen. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig de deur niet meer voor uit. Ook als je besluit om een stukje Oostenrijk mee te pakken moet je een tolvignet hebben. Ook als je in mileuzones komt moet je een vignet hebben. Maar goed, dat kun je dus heel makkelijk via deze site doen. Gewoon je route invullen en de rest volgt vanzelf. Een kind kan de was doen.

Dus, nu jij deze drie tips van ons hebt gekregen, ben je helemaal ready to go. Alleen nog even je koffer inpakken en die tank volladen. Gute reise, freund!

Reageer op artikel:
Dit moet je weten voordat je de Duitse autobahn op gaat
Sluiten