Duiker wordt opgeslokt door walvis tijdens het filmen van sardientjes

redactie 11 mrt 2019 Entertainment

Typisch gevalletje van: het zal je maar gebeuren. Ben je rustig een groep sardientjes aan het filmen, word je opgeslokt door een walvis. De 51-jarige duiker, Rainer Schimpf, kreeg de schrik van zijn leven toen hij zich tijdens het maken van een mooi filmpie, opeens in de bek van een mega zoogdier bevond. Een wonder dat deze geluksvogel ’t na kan vertellen.

We moesten een beetje denken aan het programma MythBusters. Hierin voelen de presentatoren mythen en broodje-aapverhalen stevig aan de tand. In deze situatie leek het de beurt aan het Bijbelse verhaal van Jona en de walvis. De man werd volgens het heilige boek opgeslokt door het zoogdier overleefde drie dagen en drie nachten in de maag. Nou ja, voor de duiker was de spannende situatie gelukkig na enkele seconden al voorbij. We weten niet hoe het anders was afgelopen.

Vriendelijke walvis

“Ik wist meteen wat er gebeurde. Ik wist dat er een walvis was, die mij had meegenomen. Puur op instinct hield ik mijn adem in, ervan uitgaande dat ‘ie naar beneden zou duiken en me weer uit zo spugen in de diepte van de Indische Oceaan. ”, vertelde de avonturier aan The Telegraph.

“Ik voelde een enorme druk rond mijn middel. Dat was denk ik het moment dat de walvis doorhad dat ‘ie een vergissing had gemaakt. Het dier draaide op zijn zij en opende zijn bek om me vrij te laten, samen met enorm veel water.”

 

The TelegraphRTL Nieuws

Reageer op artikel:
Duiker wordt opgeslokt door walvis tijdens het filmen van sardientjes
Sluiten