Dude eet en traint een maand lang als Wayne ‘The Rock’ Johnson

redactie 9 mrt 2016 Entertainment

Hij werkt per dag zeven maaltijden, een kilo kabeljauw en meer dan 5.000 calorieën naar binnen. Het dieet van de The Rock is nogal bijzonder en dat is ook wel nodig als je zijn absurde trainingsschema bekijkt. De enorme spierbundel heef een lichaam gekweekt waar zelfs de goden jaloers op zullen zijn. Keihard trainen, veel eten en heel veel discipline. Dat is wat je er voor nodig hebt. Je zou misschien denken dat deze levensstijl onmogelijk is voor iemand met een gewone baan, maar dan zit je er naast.

De 37-jarige Mark Webster (nee, niet de darter) zag ooit een eet-en-trainingsschema van deze levende bulldozer voorbij komen en dacht: dat kan ik ook. Een maand lang leefde hij als een bodybuilder en met resultaat. Uitslapen en slecht eten kon hij voorlopig vergeten. Nog voordat het buiten licht werd had hij al meer dan twee uur in de sportschool gezeten en een halve kilo kabeljauw achter de kiezen. Overdag ging hij gewoon naar kantoor, maar in plaats van twee bruine boterhammen met kaas zat er nu rijst, kip, aardappelen en een berg spinazie in zijn lunchtrommel. Ook ’s avonds draaide alles om eten. Nog meer kabeljauw, een omelet van 10 eieren en nog even een eiwitshake voor het slapen. Absurd.

Met de hoeveelheden eten die hij naar binnen werkte zou je denken dat hij wel wat ronder is geworden, maar integendeel. Hij kwam maar een halve kilo aan, zag zijn vetpercentage afnemen en de spiermassa toenemen. Zowel zijn armen als benen waren zichtbaar groter en ook zijn sportschoolprestaties schoten omhoog.

Nu zien we je denken: dat ga ik ook doen! Maar ondanks de positieve resultaten raad Mark iedereen af om dit ook te doen. Het is ontzettend zwaar en je hebt er ongekend veel doorzettingsvermogen en discipline voor nodig. Daarnaast is het ook een flinke aanslag op je bankrekening, want al het eten voor een maand koste hem bijna 1.200 euro. Toch is dit nog niet het ergste volgens Mark, want dat is de tijd die het kost. Niet alleen het trainen, maar vooral het eten slokte veel tijd op. Hij stond per dag gemiddeld anderhalf uur in de keuken en was twee uur kwijt om alles naar binnen te werken. Kort samengevat: het leven van The Rock is vermoeiend en duur.

Reageer op artikel:
Dude eet en traint een maand lang als Wayne ‘The Rock’ Johnson
Sluiten