Ducati komt wederom met nieuwe te gekke Superbike

redactie 6 okt 2016 Entertainment

Op de Intermont Motorshow heeft Ducati haar superbikes SuperSport en SuperSport S onthuld. Met zijn 937cc motor kun je flink wat stenen uit de straat ronken en bij het stoplicht hoef je voor niemand bang te zien gezien zijn vermogen van 113 pk. En hij ziet eruit zoals een Ducati eruit hoort te zijn. Vlijmscherp, bloedsnel en rood. 

De bike is prima geschikt om door de stad te cruisen, maar je kunt er ook prima het circuit mee aan flarden scheuren. Er zit ABS van Bosch op en traction control van Ducati zelf. De motor kun je in drie verschillende standjes zetten. Touring voor standaard woon-werk verkeer, Sport voor het snelle circuitwerk en Urban voor de ultieme laidback tochtjes op de zondagmiddag. 

De S uitvoering komt met verstelbare Öhlins suspensions en een quick-shifter. Die uitvoering is dus ook een stukje duurder; voor de Supersport betaal je 13.900 dollar en voor de SuperSport S is dat 15.600. Als je die prijzen afzet tegen auto’s met dezelfde prestaties dan ben je heul goedkoop uit. Wij hebben onze nieuwe favoriete bike gespot hoor.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Reageer op artikel:
Ducati komt wederom met nieuwe te gekke Superbike
Sluiten