DuBike is de fiets van de toekomst

koen 5 dec 2014 Entertainment

De Chinese tegenhanger van Google, de online zoekmachine Baidu, komt met een elektrische fiets. Ze noemen ‘m de DuBike. Wordt een epische tweewieler. Het wordt geen fiets waarbij jezelf geen reet hoeft te doen. Je moet gewoon trappen, maar het is wel een zogeheten smartbike. Zo houdt ‘ie bij hoeveel calorieën je verbrandt, wordt je hartslag geanalyseerd en je trapfrequentie bijgehouden. Kortom, uitstekende analysefiets. Goed voor je gezondheid! Bovendien kun je alle data ook nog ‘ns delen met je vrienden op je socialmediatools.

Dat is nog niet alles, want er zit ook een navigatiesysteem ingebouwd die jou vertelt hoe je het snelste op jouw bestemming komt, inclusief verkeersdata. De informatie verschijnt boven je stuur. Da’s best wel nice. 

Natuurlijk denk je nu dat je zo’n innovatieve fiets in bijvoorbeeld Amsterdam niet kunt laten staan want dan is die de volgende morgen weer verdwenen. Ook daar hebben de Chinezen iets op verzonnen. Een bluetooth-systeem die jou te allen tijden zegt waar je fiets is. Nooit meer je tweewieler kwijt!

Dit is overigens niet alles. Er is nog een aspect wat deze fiets te gek maakt. De DuBike laadt zichzelf op tijdens het fietsten, of om precies te zijn tijdens het remmen. Want elke keer dat jij remt slaat de DuBike die energie op. Zo hoef jij jouw fiets nooit meer op te laden en kun jij ook nog eens je telefoon opladen tijdens het fietsen.

Vernuftig dingetje niet? Wanneer de DuBike naar Nederland zal komen is nog onbekend. De fiets wordt in ieder in 2015 in China gelanceerd. We houden het in de gaten!

 

Reageer op artikel:
DuBike is de fiets van de toekomst
Sluiten